INZERCE

Zdroj: Mallivan from Getty Images

Marinovaná mrkev

Nakládaná mrkev je zdravá a chutná svačina, skvělá i jako příloha k večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg mrkev Přidáno do
  • 2 pohár vody Přidáno do
  • 2 pohár Jablečný ocet Přidáno do
  • 4 lžíce med Přidáno do
  • 4 stonky Petržel Přidáno do
  • 2 stroučky Česnek Přidáno do
  • 1 lžíce Soli Přidáno do
  • 2 ks bobkové listy Přidáno do
  • 6 zrna Koření Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2. Krok

V hrnci svařte vodu s octem, medem, solí, česnekem, bobkovým listem a zeleným pepřem. Pokud dáváte přednost sladší marinádě, můžete přidat i trochu cukru.

3. Krok

Jakmile se marináda začne vařit, přidejte mrkev a vařte ji asi 5 minut, dokud není poloměkká. Je důležité, aby se nerozvařila, měla by si zachovat svou křupavost.

4. Krok

Mrkev vyjměte děrovanou lžící, přendejte do sklenic a zalijte horkou marinádou. Nezapomeňte každou sklenici naplnit až po okraj.

INZERCE
5. Krok

Sklenice uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Po vychladnutí uložte mrkev do lednice alespoň na 24 hodin. Čím déle bude mrkev v marinádě stát, tím lepší chuť získá.

6. Krok

Mrkev je připravena ke konzumaci po 24 hodinách, ale s každým dalším dnem získává na chuti. Výborně chutnají jako příloha nebo svačina.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Marinovaná mrkev

Nakládaná mrkev je zdravá a chutná svačina, skvělá i jako příloha k večeři.

40
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2. Krok

V hrnci svařte vodu s octem, medem, solí, česnekem, bobkovým listem a zeleným pepřem. Pokud dáváte přednost sladší marinádě, můžete přidat i trochu cukru.

3. Krok

Jakmile se marináda začne vařit, přidejte mrkev a vařte ji asi 5 minut, dokud není poloměkká. Je důležité, aby se nerozvařila, měla by si zachovat svou křupavost.

4. Krok

Mrkev vyjměte děrovanou lžící, přendejte do sklenic a zalijte horkou marinádou. Nezapomeňte každou sklenici naplnit až po okraj.

5. Krok

Sklenice uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Po vychladnutí uložte mrkev do lednice alespoň na 24 hodin. Čím déle bude mrkev v marinádě stát, tím lepší chuť získá.

6. Krok

Mrkev je připravena ke konzumaci po 24 hodinách, ale s každým dalším dnem získává na chuti. Výborně chutnají jako příloha nebo svačina.

Ingredience
1 kg
mrkev
2 pohár
vody
2 pohár
Jablečný ocet
4 lžíce
med
4 stonky
Petržel
2 stroučky
Česnek
1 lžíce
Soli
2 ks
bobkové listy
6 zrna
Koření