INZERCE

Zdroj: jmattisson from Getty Images

Marináda na nakládání masa

Jsem příznivcem tradiční polské kuchyně. Tajemství spočívá v kvalitních surovinách a trpělivosti při zavařování. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se, jak chutné může být doma naložené maso.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 112 l vody Přidáno do
  • 150 g Soli Přidáno do
  • 100 g Cukr Přidáno do
  • 3 ks bobkové listy Přidáno do
  • 10 zrna Koření Přidáno do
  • 3 zrna pepř Přidáno do
  • 3 zrna Jalovec Přidáno do
  • 3 ks Hřebíček Přidáno do
  • 2 stroučky Česnek Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Začněte vařením vody ve velkém hrnci. Přidejte sůl a cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidáním cukru do marinády získá maso jemnou sladkou chuť, která se dokonale snoubí se solí.

2. Krok

Po rozpuštění soli a cukru přidejte bobkové listy, nové koření, zrnka pepře, jalovec a hřebíček. To vše dodá naší marinádě jedinečné aroma.

3. Krok

Poté přidejte nadrobno nakrájené stroužky česneku, které ještě více zvýrazní chuť masa.

4. Krok

Po přidání všech ingrediencí snižte teplotu a marinádu vařte asi 10 minut, aby se všechny chutě propojily.

5. Krok

Po uplynutí této doby stáhněte hrnec z ohně a nechte marinádu vychladnout. Je důležité maso přelít studeným nálevem, protože horký nálev může zhoršit strukturu masa.

6. Krok

Po vychladnutí marinády do ní maso ponořte a nechte 48 hodin v chladu, nejlépe v lednici. Nezapomeňte maso v marinádě čas od času otočit, aby se rovnoměrně naložilo.

7. Krok

Po 48 hodinách je maso připraveno k dalšímu zpracování - pečení, grilování nebo uzení. Při použití tohoto receptu si můžete být jisti, že maso bude mít intenzivní a hlubokou chuť, která uspokojí chuťové buňky i těch nejnáročnějších gurmánů.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1627 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1864 recepty