INZERCE

Makový koláč bez lepku

Zdravý recept na makový koláč s citrónovou polevou bez lepku, který si zamiluje každý.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Často

  • 200 g Bezlepková mouka Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 1 ks vanilkový cukr Přidáno do

Obsah

  • 200 g Mák Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 200 ml mléko Přidáno do

Citronová poleva

  • 2 ks citron Přidáno do
  • 100 g moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte bezlepkovou mouku, cukr, vanilkový cukr a máslo nakrájené na kousky. Přidejte vejce a vypracujte těsto.

2. Krok

Často vyválejte a vložte do vymazané formy. Pečte 10 minut v předehřáté troubě.

3. Krok

Mezitím si připravte náplň. Mak smíchejte s cukrem a mlékem a na středně silném ohni přiveďte k varu. Vařte 10 minut, poté odstavte a nechte vychladnout.

4. Krok

Po vychladnutí těsta rovnoměrně rozetřete náplň a pečte dalších 20 minut.

5. Krok

Zatímco se peče koláč, připravte citronovou polevu. Citrony vymačkejte a smíchejte s moučkovým cukrem.

6. Krok

Nechte dokončený koláč úplně vychladnout, poté pokapejte citronovou polevou. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Koláč z bílého jogurtu

Šťavnatý koláček, příprava trvá 10 minut a chutná výtečně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Koláč z bílého jogurtu

Šťavnatý koláček, příprava trvá 10 minut a chutná výtečně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty