INZERCE

Zdroj: Canva

Lepkavá rýžová mouka

Mouka z lepkavé rýže patří k ne tak známému druhu mouky, ale za to jistě stojí ji znát! Jak se připravuje? Je to velice jednoduché, podívejme se na to.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 1 hrnek Rýže Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Jako první si rýži důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá.

2. Krok

V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte opláchnutou rýži.

3. Krok

Vařte rýži podle pokynů na obalu, dokud nebude měkká a dostatečně uvařená.

4. Krok

Vylijte vodu a nechte uvařenou rýži chvíli odstát, aby vyschla.

5. Krok

Předehřejte troubu na cca 120 stupňů Celsia a připravte si pekáč či plech s pečicím papírem.

6. Krok

Na suché a čisté pánvi rozložte uvařenou rýži v jedné vrstvě.

7. Krok

Dejte rýži do předehřáté trouby na 20-30 minut, dokud rýžová mouka nezměkne a získá světle krémovou barvu.

8. Krok

Během pečení občas promíchejte, aby se rýže pekla rovnoměrně.

9. Krok

Vyndejte pánvi z trouby a nechte rýžovou mouku úplně vychladnout.

10. Krok

Přeneste rýžovou mouku do mixéru nebo mlýnku na kávu a rozemelte ji na jemný prášek.

11. Krok

Pokud nemáte mixér nebo mlýnek na kávu, můžete použít i hmoždíř s pěchovadlem a rozemelte rýžovou mouku ručně.

12. Krok

Hotovou rýžovou mouku přesypejte do uzavíratelné nádoby a skladujte ji na suchém a chladném místě.

13. Krok

Máte hotovo! Rýžová mouka na zahuštění je také velice dobré využití této mouky.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1197 recepty

Snídaně

519 recepty

Cizrna

17 recepty

Oběd

2398 recepty

Dezert

1671 recepty

Dorty

297 recepty

Smoothies

28 recepty

Pečení

1918 recepty