INZERCE

Zdroj: Pixabay

Lehký krémový pečený tofu cheesecake

Tento dezert je lahodnou obměnou tradičního tvarohového koláče z hedvábného tofu. Nejenže tofu dodává hedvábnou jemnost, kterou v jiných cheesecacích nenajdete, ale navíc je i velmi zdravé. Tento krémový cheesecake není příliš sladký a zanechává pocit sytosti bez pocitu viny plného sacharidů.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 600 g Hedvábné tofu, odkapané Přidáno do
  • 1 šálek Syrových kešu oříšků (namočených přes noc nebo ve vroucí vodě po dobu jedné hodiny). Přidáno do
  • 12 šálek čerstvé citronové šťávy Přidáno do
  • 12 šálek Organického třtinového cukru Přidáno do
  • 2 lžíce vanilkového extraktu Přidáno do
  • 14 čajová lžička mořská sůl Přidáno do
  • 1 Předpřipravená veganská krusta z grahamových sušenek Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 176 °C (350 °F). Zatímco se trouba zahřívá, vložte do mixéru okapané hedvábné tofu a namočené kešu oříšky. Před mixováním nezapomeňte kešu oříšky dobře scedit, přebytečná voda by mohla způsobit, že bude cheesecake příliš rozmočený.

2. Krok

Do mixéru přidejte citronovou šťávu, třtinový cukr, vanilkový extrakt a mořskou sůl. Mixujte, dokud směs nebude hladká a krémová. Nechte mixér několik minut běžet a ujistěte se, že v něm nejsou žádné hrudky. Čím hladší bude, tím lepší bude váš cheesecake.

3. Krok

Nalijte směs tofu do předem připravené krusty z grahamových sušenek. Ujistěte se, že je rovnoměrně rozprostřena. Tím zajistíte, že se váš cheesecake upeče rovnoměrně a bude mít jednotnou chuť.

4. Krok

Pečte 60 minut, dokud není povrch koláče lehce hnědý. Po upečení nechte cheesecake vychladnout v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Zabráníte tak náhlé změně teploty, která způsobuje praskání cheesecaku.

5. Krok

Po vychladnutí při pokojové teplotě nechte cheesecake v chladničce alespoň 4 hodiny (nebo přes noc, abyste dosáhli co nejlepších výsledků). Tento krok je velmi důležitý, protože umožní cheesecaku ztuhnout a získat pevnou a sametovou strukturu.

6. Krok

Před podáváním nechte cheesecake asi 10-15 minut odležet. Účinněji se tak uvolní chuť a dezert je pak ještě uspokojivější.

Podobné recepty

Schwarzwaldský dort

Luxusní schwarzwaldský dort plný chuti třešní.

Zdravý vlhký mrkvovo-banánový koláč

Díky nádherné a vlhké konzistenci spolu s pikantní tvarohovou polevou je tento dort u mě doma základem. Dodatečná vydatnost banánů a přirozená chuť mrkve přináší jedinečnou směs chutí, díky které si každý řekne o další!

Filipínský dort Ube Chiffon Macapuno Coconut Cake

Dort Ube Macapuno je oblíbený filipínský dezert. Křehký šifónový dort ube je spojen se sladkou kokosovou náplní, známou jako macapuno, a vytváří tak lákavou kombinaci. Tento autentický recept na dort je nejen svůdně lahodný, ale může se pochlubit i poutavou fialovou barvou, která vnese na váš stůl radost. Vychutnejte si přípravu této zářivé filipínské pochoutky přímo u vás doma!

Ananasový dort s kokosem

Recept na lahodný ananasový dort, posypaný kokosem.

Nejlepší tvarohový koláč s citronovou pusinkou

Příprava tohoto tvarohového koláče s citronovou pusinkou je stejně příjemná jako jeho konzumace.

Pravý italský tvarohový koláč s ricottou

Tento tvarohový koláč je vyroben z krémového a jemného sýra ricotta namísto obvyklého smetanového sýra, a proto má oproti svému americkému protějšku lehčí a výrazně italský nádech.

"Buche de Noel" (kmen vánočního stromku)

Během práce ve francouzské kuchyni jsem objevila tajemství tohoto tradičního vánočního receptu. "Buche de Noel", známý také jako Yule Log, má svůj původ ve francouzské tradici pálení kmene jedle o Vánocích. Tento recept jsem připravovala během mnoha vánočních večeří a vždy se stal hitem. Vyžaduje sice trochu času a péče, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Lahodný dort s čerstvou jahodovou pěnou

Jahodový pěnový dort je nádherný a osvěžující dort s ovocnou náplní, ideální pro jarní a letní oslavy. Vrstvy měkkého, vzdušného piškotového dortu jsou proloženy nadýchanou jahodovou pěnou a na závěr jsou doplněny lesklou vrstvou jahodové polevy.

Podobné recepty

Schwarzwaldský dort

Luxusní schwarzwaldský dort plný chuti třešní.

Zdravý vlhký mrkvovo-banánový koláč

Díky nádherné a vlhké konzistenci spolu s pikantní tvarohovou polevou je tento dort u mě doma základem. Dodatečná vydatnost banánů a přirozená chuť mrkve přináší jedinečnou směs chutí, díky které si každý řekne o další!

Filipínský dort Ube Chiffon Macapuno Coconut Cake

Dort Ube Macapuno je oblíbený filipínský dezert. Křehký šifónový dort ube je spojen se sladkou kokosovou náplní, známou jako macapuno, a vytváří tak lákavou kombinaci. Tento autentický recept na dort je nejen svůdně lahodný, ale může se pochlubit i poutavou fialovou barvou, která vnese na váš stůl radost. Vychutnejte si přípravu této zářivé filipínské pochoutky přímo u vás doma!

Ananasový dort s kokosem

Recept na lahodný ananasový dort, posypaný kokosem.

Nejlepší tvarohový koláč s citronovou pusinkou

Příprava tohoto tvarohového koláče s citronovou pusinkou je stejně příjemná jako jeho konzumace.

Pravý italský tvarohový koláč s ricottou

Tento tvarohový koláč je vyroben z krémového a jemného sýra ricotta namísto obvyklého smetanového sýra, a proto má oproti svému americkému protějšku lehčí a výrazně italský nádech.

"Buche de Noel" (kmen vánočního stromku)

Během práce ve francouzské kuchyni jsem objevila tajemství tohoto tradičního vánočního receptu. "Buche de Noel", známý také jako Yule Log, má svůj původ ve francouzské tradici pálení kmene jedle o Vánocích. Tento recept jsem připravovala během mnoha vánočních večeří a vždy se stal hitem. Vyžaduje sice trochu času a péče, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Lahodný dort s čerstvou jahodovou pěnou

Jahodový pěnový dort je nádherný a osvěžující dort s ovocnou náplní, ideální pro jarní a letní oslavy. Vrstvy měkkého, vzdušného piškotového dortu jsou proloženy nadýchanou jahodovou pěnou a na závěr jsou doplněny lesklou vrstvou jahodové polevy.

Reels

Nové

Hlavní kategorie