INZERCE

Kynutý koláč s drobenkou

Měkký, nadýchaný, šťavnatý a křupavý švestkový koláč jako od babičky.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Těsto

  • 500 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 12 kostka kvasinky Přidáno do
  • 1 pl krystalový cukr Přidáno do
  • 125 g rozpuštěné máslo Přidáno do
  • 2 ks žloutek Přidáno do
  • 60 g moučkový cukr Přidáno do
  • 300 ml plnotučné mléko Přidáno do
  • 14 čl Sůl Přidáno do
  • 400 g sušené švestky Přidáno do
  • 2 Balíčky vanilkový cukr Přidáno do
  • 1 čl skořice Přidáno do

Ostatní

  • 6 pl hrubá mouka Přidáno do
  • 6 pl krystalový cukr Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

110 min.
1. Krok

100 ml mléka ohřejeme na cca 37°C, přidáme 1 PL krystalového cukru a droždí. Necháme cca 10 minut kynout na teplém místě.

2. Krok

Do misky si dáme hladkou mouku, moučkový cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, zbývající mléko, sůl a droždí. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.

3. Krok

Předehřejeme troubu na 180 °C a plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rukama rozprostřeme na plech.

4. Krok

Švestky opláchneme, osušíme a odpeckujeme. Polovinu švestek položíme na těsto kůží dolů. Posypeme vanilkovým cukrem a mletou skořicí.

INZERCE
5. Krok

Z mouky, cukru a másla vypracujeme drobenku tak, že suroviny drobíme mezi prsty až nám vznikne sypká hmota. Poté jí posypeme koláč.

6. Krok

Pečeme přibližně 25 minut při teplotě 180°C do růžova.

7. Krok

Necháme vychladit a můžeme podávat. Dobrou chuť

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adri1017

Kynutý koláč s drobenkou

Měkký, nadýchaný, šťavnatý a křupavý švestkový koláč jako od babičky.

110
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

100 ml mléka ohřejeme na cca 37°C, přidáme 1 PL krystalového cukru a droždí. Necháme cca 10 minut kynout na teplém místě.

2. Krok

Do misky si dáme hladkou mouku, moučkový cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, zbývající mléko, sůl a droždí. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.

3. Krok

Předehřejeme troubu na 180 °C a plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rukama rozprostřeme na plech.

4. Krok

Švestky opláchneme, osušíme a odpeckujeme. Polovinu švestek položíme na těsto kůží dolů. Posypeme vanilkovým cukrem a mletou skořicí.

5. Krok

Z mouky, cukru a másla vypracujeme drobenku tak, že suroviny drobíme mezi prsty až nám vznikne sypká hmota. Poté jí posypeme koláč.

6. Krok

Pečeme přibližně 25 minut při teplotě 180°C do růžova.

7. Krok

Necháme vychladit a můžeme podávat. Dobrou chuť

Ingredience
Těsto
500 g
polohrubá mouka
12 kostka
kvasinky
1 pl
krystalový cukr
125 g
rozpuštěné máslo
2 ks
žloutek
60 g
moučkový cukr
300 ml
plnotučné mléko
14 čl
Sůl
400 g
sušené švestky
2 Balíčky
vanilkový cukr
1 čl
skořice
Ostatní
6 pl
hrubá mouka
6 pl
krystalový cukr
100 g
máslo