INZERCE

Kynuté Těsto s Majonézou

Recept na kynuté těsto s majonézou je jednoduchou a univerzální volbou, když potřebujete vyrobit voňavé a nadýchané těsto pro pizzu, rohlíky, housky či koláče. Těsto je velmi jednoduché na přípravu a majonéza mu dodá jemnost a specifickou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 taška sušeného droždí Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 4 lžíce majonézy Přidáno do
  • 2 lžice olivového oleje Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme sušené droždí a necháme 10 minut vzejít.

2. Krok

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, přilijeme vzešlé droždí, majonézu a olivový olej.

3. Krok

Zpracujeme na hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout zhruba 1 hodinu, nebo dokud se objem těsta nezdvojnásobí.

4. Krok

Kynuté těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme na požadovaný počet porcí.

INZERCE
5. Krok

Těsto můžeme upravit podle receptu, který následuje - můžeme vytvořit pizzu, rohlíky, housky nebo koláče.

6. Krok

Necháme ještě 15 minut kynout, poté pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 15-20 minut, do zlatova.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Kynuté Těsto s Majonézou

Recept na kynuté těsto s majonézou je jednoduchou a univerzální volbou, když potřebujete vyrobit voňavé a nadýchané těsto pro pizzu, rohlíky, housky či koláče. Těsto je velmi jednoduché na přípravu a majonéza mu dodá jemnost a specifickou chuť.

120
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme sušené droždí a necháme 10 minut vzejít.

2. Krok

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, přilijeme vzešlé droždí, majonézu a olivový olej.

3. Krok

Zpracujeme na hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout zhruba 1 hodinu, nebo dokud se objem těsta nezdvojnásobí.

4. Krok

Kynuté těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozdělíme na požadovaný počet porcí.

5. Krok

Těsto můžeme upravit podle receptu, který následuje - můžeme vytvořit pizzu, rohlíky, housky nebo koláče.

6. Krok

Necháme ještě 15 minut kynout, poté pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 15-20 minut, do zlatova.

Ingredience
500 g
hladké mouky
1 taška
sušeného droždí
250 ml
mléka
2 lžíce
soli
1 lžička
cukru
4 lžíce
majonézy
2 lžice
olivového oleje