INZERCE

Zdroj: rudisill from Getty Images Signature

Kvašená Cuketa

Úžasný recept na kvašenou cuketu, ideální do salátů, sendvičů nebo jako příloha k hlavním jídlům. Jednoduchý způsob, jak do vaší stravy přidat zdravý akcent.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg cuketa Přidáno do
  • 2 l voda Přidáno do
  • 75 g sůl Přidáno do
  • 1 žárovka česnek Přidáno do
INZERCE

Postup

1440 min.
1. Krok

Krájejte cuketu na plátky o tloušťce asi 1 cm. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

2. Krok

Do velkého hrnce přidej cuketu, vodu, sůl a česnek. Přiveďte k varu, mícháním rozpusťte sůl.

3. Krok

Snižte oheň na středně nízký a vařte po dobu 2 minut.

4. Krok

Vyjměte cuketu z hrnce pomocí kleští a umístěte ji do zavařovací sklenice. Zalijte cuketu horkým solankou.

5. Krok

Nechte sklenici 24 hodin při pokojové teplotě. Poté skladujte v lednici.

6. Krok

Podávej jako přídavek k jídlu nebo jako svačinu. Dobrou chuť!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1864 recepty

Zapečené

388 recepty