INZERCE

Zdroj: Pixabay: Ibimport

Křupavý koláč z kuřecího a chřestového těsta

Tento pikantní koláč s kuřecím masem a chřestem je recept, který je mému srdci blízký. Zlatavá kůrka, krémová omáčka, jemné kuřecí maso a výživný chřest dohromady vytvářejí lahodně uklidňující pokrm.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 polévková lžíce olej Přidáno do
  • 500 g Kuřecí maso bez kostí, nakrájené na kousky Přidáno do
  • 1 Nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, nasekaný Přidáno do
  • 300 g Nakrájený chřest Přidáno do
  • 1 šálek Kuřecí vývar Přidáno do
  • 1 šálek Tučná smetana Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 listy listové těsto Přidáno do
  • 1 Rozšlehané vejce (na vaječnou omáčku) Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Ve velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte kousky kuřete a smažte je, dokud nezhnědnou. Doporučuji použít kuřecí prsa bez kůže a kostí, aby byl výsledek křehčí a libovější.

2. Krok

Přidejte na pánev nakrájenou cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezprůsvitní a česnek nezavoní (obvykle to trvá asi 2 minuty). Nedovolte, aby se česnek připálil, protože by pokrm mohl mít nahořklou chuť.

3. Krok

Přidejte nakrájený chřest. Chřest restujte, dokud nezměkne, přibližně 3 minuty. Nezapomeňte, že chceme, aby byl chřest křupavý, a proto ho nepřevařujte.

4. Krok

Přilijte kuřecí vývar a hustou smetanu a dobře promíchejte. Směs vařte 15 minut. Podle chuti osolte a opepřete. Přidáním vývaru a smetany vznikne krémová, pikantní omáčka, která se skvěle hodí k pečivu.

5. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C. Rozválejte jeden plát listového těsta tak, aby se vešel na dno 9palcové koláčové formy. Nalijte do něj kuřecí a chřestovou směs.

6. Krok

Navrch položte druhý plát listového těsta a okraje přitiskněte k sobě, aby se utěsnily. Do horní části koláče vyřízněte několik malých zářezů, aby mohla unikat pára. Vždy udělám zářezy ozdobný vzor, aby koláč vypadal lákavěji.

7. Krok

Povrch koláče potřete rozšlehaným vejcem. Vejcem potřený koláč získá krásnou zlatohnědou kůrku.

8. Krok

Pečte 25-30 minut v předehřáté troubě, dokud není kůrka zlatohnědá. Před podáváním horké nechte několik minut odpočinout.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Tradiční klasický australský koláč s hovězím masem

Aussie Meat Pie je klasické australské jídlo, které je dobře známé pro svou lahodnou, bohatou a pikantní chuť. Tento teplý a uklidňující koláč se v Austrálii často jí na cestách a je ideální jako vydatný oběd, večeře nebo svačina na fotbalový zápas. Podle tohoto receptu připravíte 6 jednotlivých koláčů, z nichž každý je naplněn šťavnatou směsí mletého hovězího masa, cibule a aromatické omáčky.

Králičí paštika

Králičí paštika je ideální volbou pro ty, kteří ocení vynikající a do jisté míry jedinečný pokrm, který potěší nejen svým vzhledem, ale především chutí. Křehké králičí maso v kombinaci s nádechem slaniny a zeleniny, uzavřené v křupavém těstíčku, představuje rafinovanou kombinaci, která se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo pro zvláštní příležitost.

Vepřová panenka wellington

Recept na chutnou vepřovou panenku pečenou ala Wellington.

Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington je elegantní pokrm, který dokáže oslnit i ty nejnáročnější strávníky. Tato verze klasického receptu Wellington zaměňuje hovězí filé za vepřové panenky, pro výraznější chuť.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Předkrm z marockého kuřecího masa

Pastilla je marocký předkrm, který si vychutnáváme o svátcích, na svatbách a při zvláštních příležitostech. Kuřecí pastilla je směs sladkých a slaných chutí s křupavou vrstvou filo těsta na povrchu, která při jídle křupe! Příprava kuřecí pastilly je časově náročnější, ale chuťově se vydařila!

Vepřový filet v listovém těstě

Dokonalé jídlo pro elegantní večeři: jemný vepřový filet obalený v křupavém listovém těstě.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Tradiční klasický australský koláč s hovězím masem

Aussie Meat Pie je klasické australské jídlo, které je dobře známé pro svou lahodnou, bohatou a pikantní chuť. Tento teplý a uklidňující koláč se v Austrálii často jí na cestách a je ideální jako vydatný oběd, večeře nebo svačina na fotbalový zápas. Podle tohoto receptu připravíte 6 jednotlivých koláčů, z nichž každý je naplněn šťavnatou směsí mletého hovězího masa, cibule a aromatické omáčky.

Králičí paštika

Králičí paštika je ideální volbou pro ty, kteří ocení vynikající a do jisté míry jedinečný pokrm, který potěší nejen svým vzhledem, ale především chutí. Křehké králičí maso v kombinaci s nádechem slaniny a zeleniny, uzavřené v křupavém těstíčku, představuje rafinovanou kombinaci, která se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo pro zvláštní příležitost.

Vepřová panenka wellington

Recept na chutnou vepřovou panenku pečenou ala Wellington.

Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington je elegantní pokrm, který dokáže oslnit i ty nejnáročnější strávníky. Tato verze klasického receptu Wellington zaměňuje hovězí filé za vepřové panenky, pro výraznější chuť.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Předkrm z marockého kuřecího masa

Pastilla je marocký předkrm, který si vychutnáváme o svátcích, na svatbách a při zvláštních příležitostech. Kuřecí pastilla je směs sladkých a slaných chutí s křupavou vrstvou filo těsta na povrchu, která při jídle křupe! Příprava kuřecí pastilly je časově náročnější, ale chuťově se vydařila!

Vepřový filet v listovém těstě

Dokonalé jídlo pro elegantní večeři: jemný vepřový filet obalený v křupavém listovém těstě.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1147 recepty

Dezert

1603 recepty

Zapečené

386 recepty

Snídaně

496 recepty

Dorty

288 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1825 recepty