INZERCE

Krkovička s bramborem v troubě

Krkovička s bramborem v troubě je jednoduché a výživné jídlo, které potěší každého milovníka masa a brambor. Koreněná krkovička a křupavé brambory se stanou hlavními hrdiny jakékoliv rodinné večeře nebo oběda o víkendu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové krkovičky Přidáno do
  • 1 kg brambor Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • Sůl, pepř a majoránka dle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 500 ml vody nebo vývaru Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Krok

Brambory omyjte, oloupejte a pokrájejte na plátky.

3. Krok

Krkovičku omyjte, osušte a poté pokrájejte na stejné plátky jako brambory.

4. Krok

Česnek oloupejte a prolisujte.

INZERCE
5. Krok

Míse smíchejte brambory, krkovičku a česnek. Přidejte sůl, pepř, majoránku a olej. Vše důkladně promíchejte.

6. Krok

Směs přendejte do pekáče a zalejte vodou nebo vývarem.

7. Krok

Pekáč přikryjte a vložte do předehřáté trouby.

8. Krok

Pečte přibližně 1 hodinu a 30 minut, dokud se masa a brambory nezapečou na zlatohnědo.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Krkovička s bramborem v troubě

Krkovička s bramborem v troubě je jednoduché a výživné jídlo, které potěší každého milovníka masa a brambor. Koreněná krkovička a křupavé brambory se stanou hlavními hrdiny jakékoliv rodinné večeře nebo oběda o víkendu.

90
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Krok

Brambory omyjte, oloupejte a pokrájejte na plátky.

3. Krok

Krkovičku omyjte, osušte a poté pokrájejte na stejné plátky jako brambory.

4. Krok

Česnek oloupejte a prolisujte.

5. Krok

Míse smíchejte brambory, krkovičku a česnek. Přidejte sůl, pepř, majoránku a olej. Vše důkladně promíchejte.

6. Krok

Směs přendejte do pekáče a zalejte vodou nebo vývarem.

7. Krok

Pekáč přikryjte a vložte do předehřáté trouby.

8. Krok

Pečte přibližně 1 hodinu a 30 minut, dokud se masa a brambory nezapečou na zlatohnědo.

Ingredience
1 kg
vepřové krkovičky
1 kg
brambor
3 stroužky
česneku
Sůl, pepř a majoránka dle chuti
2 Lžíce
oleje
500 ml
vody nebo vývaru