INZERCE

Křemové rizoto s houbami

Jedním z našich oblíbených letních receptů je určitě toto křemové rizoto. Neváhej a vyzkoušej i ty.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 400 g Rýže Přidáno do
  • 250 g houby Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 250 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 500 ml Vývar z hřibů Přidáno do
  • 1 čl sůl Přidáno do
  • 1 čl mletý černý pepř Přidáno do
  • malá hrstka Petržel Přidáno do
  • 1 pl olivový olej Přidáno do
  • 2 pl Strouhaný sýr Grana Padano Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Cibuli očistíme, nakrájíme a opražíme na olivovém oleji.

2. Krok

Hřiby také očistíme, hlavy nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibuli.

3. Krok

Zbylé části hřibů zalijeme vodou a vaříme 10 minut.

4. Krok

K opečené cibuli a hříbům přidáme rýži, kterou postupně zalejeme vývarem z hřibů. Následně přidáme sůl a koření.

5. Krok

Když je rýže měkká, zalijeme ji smetanou a přidáme máslo.

6. Krok

Vaříme za stálého míchání, aby se chutě spojily.

7. Krok

Nakonec přidáme Grana Padano a naposled promícháme.

8. Krok

PODÁVÁNÍ: Risotto podáváme na hluboký talíř. Posypeme sýrem Grana Padano a ozdobíme petrželovou natí.

9. Krok

Skvělé krémové risotto, chutná skoro jako to pravé italské.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1168 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1864 recepty

Zapečené

388 recepty