INZERCE

Zdroj: Nicolas Garrat via Getty Images

Krémová pórková zeleninová příloha 3 přísady

"Pórkový krém je krásný a chutný recept, který jsem v rodině dělala mnohokrát. Nabízí krémovou konzistenci v kombinaci s jedinečnou chutí pórku. Snadno se připravuje a je skvělou přílohou k masu nebo rybě. Díky jemné smetanové konzistenci a jemné cibulové chuti pórku se tento krémový pórek doslova rozplývá na jazyku.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Bary Pór (pórek) Přidáno do
  • 2 Tablespoon máslo Přidáno do
  • 200 ml Cream Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 Štipka Muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Přípravu krémového pórku začněte důkladným omytím pórku. Doporučuji ho podélně rozříznout na polovinu a opláchnout pod tekoucí vodou, abyste odstranili veškeré nečistoty a písek. Poté jej nakrájejte na tenké plátky.

2. Krok

Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo. Dbejte na to, aby se máslo nepřipálilo - ideální je střední teplota.

3. Krok

Přidejte nakrájený pórek a smažte ho na másle, dokud nezměkne a nezprůsvitní. Asi 10 minut. Z dlouholeté zkušenosti vím, že to velmi ovlivní chuť.

4. Krok

Přilijte smetanu a směs nechte na mírném ohni vařit 10 minut nebo dokud nezhoustne. Občas ji promíchejte, aby se nepřipálila.

5. Krok

Nakonec ji osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Nezapomeňte pórek znovu a znovu ochutnat, protože pepř a muškátový oříšek mohou být velmi dominantní.

6. Krok

Pórkový krém si vychutnejte horký a čerstvý z hrnce. Skvěle se hodí k mnoha hlavním jídlům nebo si ho můžete jednoduše vychutnat s křupavým chlebem. Dobrou chuť!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Snídaně

507 recepty

Dorty

290 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Zapečené

389 recepty