INZERCE

Zdroj: Unsplash

Konečné veganské boloňské těstoviny s čočkou

Tento klasický pokrm inspirovaný italskou kuchyní je bohatý, vydatný a neuvěřitelně chutný, a proto se dočkal veganské úpravy, která přináší stejné uspokojení bez pocitu viny.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 Velká žlutá cibule, jemně nakrájená Přidáno do
  • 2 Velká mrkev, oloupaná a nadrobno nakrájená Přidáno do
  • 2 stonky Celer, jemně nasekaný Přidáno do
  • 4 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 1 šálek Sušená čočka, důkladně propláchnutá Přidáno do
  • 1 Velká plechovka drcených rajčat Přidáno do
  • 2 polévková lžíce rajčatové pyré Přidáno do
  • 1 čajová lžička sušená bazalka Přidáno do
  • 1 čajová lžička sušené oregano Přidáno do
  • 12 čajová lžička červené pepřové vločky (nepovinné, pro zvýraznění) Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 12 šálek čerstvá bazalka, nahrubo nasekaná (volitelně na ozdobu) Přidáno do
  • Těstoviny dle výběru (pro zachování kategorie se ujistěte, že jsou bezlepkové) Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Začněte zahříváním olivového oleje ve velkém hrnci na mírném ohni. Vždycky se mi zdá, že tím zelenina více vynikne.

2. Krok

Do hrnce přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Tyto ingredience smažte asi 5-7 minut. Chcete, aby byly mírně měkké a cibule zprůsvitněla, dodá jim krásnou sladkost, která vyváží kyselost našich rajčatových produktů.

3. Krok

Vmíchejte prolisovaný česnek a smažte další minutu. Vůně česneku bude velmi lákavá.

4. Krok

Do hrnce přidejte propláchnutou čočku. Čočku vždy důkladně propláchnu, abych odstranil všechny nečistoty a snížil její přirozenou hořkost.

5. Krok

Poté přidejte drcená rajčata, rajčatový protlak, sušenou bazalku, sušené oregano a případně vločky červené papriky. Rajčatový protlak dodá rajčatům hutnou, bohatou chuť, která vyváží svěží, světlé tóny drcených rajčat.

6. Krok

Směs podle chuti osolte a opepřete a nechte ji asi 25-30 minut dusit. Dbejte na to, abyste občas zamíchali, aby se maso nepřichytilo a rovnoměrně se uvařilo. Čočka by měla být měkká, ale stále si držet svůj tvar.

7. Krok

Zatímco čekáte, až se omáčka uvaří, můžete si připravit těstoviny podle návodu na obalu. Často volím bezlepkové špagety, abychom si zachovali naši kategorii bezlepkových výrobků.

8. Krok

Jakmile je omáčka hotová a čočka měkká, můžete ji buď přímo smíchat s těstovinami, nebo podávat navrchu. Někdy si ráda nechávám trochu na ozdobu pro větší vydatnost.

9. Krok

Nezapomeňte je ozdobit čerstvou bazalkou - dodá jim nádhernou svěžest a na prezentaci se opravdu vyjímá.

10. Krok

Podávejte teplé, abyste si vychutnali všechny vrstvy chutí, od sladké zeleniny po pikantní rajčata s dobře doplněnými těstovinami.

Podobné recepty

Jak vyrobit vydatné špagety ze zelené čočky

Jde o jednoduchý pokrm, který má však bohatou chuť. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže je to vydatný a sytý pokrm.

Těstoviny se špenátem, sušenými rajčaty a sýrem

Jednoduchý, ale chutný recept na těstoviny se špenátem, sušenými rajčaty a sýrem. Ideální pro rychlou večeři nebo oběd.

Vegetariánské dýňové těstoviny

Podzim pro mě vždy znamená čas dýní! Ze šťavnaté dužiny ráda připravuji lahodné pokrmy. V mém dýňovém období bylo vrcholem vytvoření těchto těstovin. Dnes vám ukážu svůj oblíbený recept, který jsem dělala nesčetněkrát: Dýňové těstoviny .

Dýňové těstoviny

Recept na jednoduché těstoviny s dýní hokkaido, které se hodí k obědu nebo večeři.

Těstoviny s cuketou a smetanou

Těstoviny s cuketou a smetanou jsou rychlý a výživný pokrm, který jistě oceníte po náročném dni. Cuketa přidává pokrmu svěží chuť a společně se smetanou vytvoří lahodnou omáčku.

Nejlepší středomořské těstoviny z jednoho hrnce

Středomořské těstoviny z jednoho hrnce jsou zdravý, chutný a lehký pokrm inspirovaný pikantními a osvěžujícími vlastnostmi středomořské kuchyně.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Domácí tagliatelle s čerstvými houbami
Photorecipe

Domácí tagliatelle s čerstvými houbami

Velmi chutné, lehce pikantní houbové těstoviny s parmazánem

Tagliatelle s brokolicí

Tagliatelle s brokolicí patří k mým oblíbeným jídlům. Často ho připravuji pro svou rodinu k večeři. Navíc je to vegetariánské a zdravé jídlo, takže si na něm pochutnají i ti nejnáročnější gurmáni! To, jak pasta a brokolice společně vytvářejí harmonii chutí, je opravdu nezapomenutelné.

Podobné recepty

Jak vyrobit vydatné špagety ze zelené čočky

Jde o jednoduchý pokrm, který má však bohatou chuť. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže je to vydatný a sytý pokrm.

Těstoviny se špenátem, sušenými rajčaty a sýrem

Jednoduchý, ale chutný recept na těstoviny se špenátem, sušenými rajčaty a sýrem. Ideální pro rychlou večeři nebo oběd.

Vegetariánské dýňové těstoviny

Podzim pro mě vždy znamená čas dýní! Ze šťavnaté dužiny ráda připravuji lahodné pokrmy. V mém dýňovém období bylo vrcholem vytvoření těchto těstovin. Dnes vám ukážu svůj oblíbený recept, který jsem dělala nesčetněkrát: Dýňové těstoviny .

Dýňové těstoviny

Recept na jednoduché těstoviny s dýní hokkaido, které se hodí k obědu nebo večeři.

Těstoviny s cuketou a smetanou

Těstoviny s cuketou a smetanou jsou rychlý a výživný pokrm, který jistě oceníte po náročném dni. Cuketa přidává pokrmu svěží chuť a společně se smetanou vytvoří lahodnou omáčku.

Nejlepší středomořské těstoviny z jednoho hrnce

Středomořské těstoviny z jednoho hrnce jsou zdravý, chutný a lehký pokrm inspirovaný pikantními a osvěžujícími vlastnostmi středomořské kuchyně.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Domácí tagliatelle s čerstvými houbami
Photorecipe

Domácí tagliatelle s čerstvými houbami

Velmi chutné, lehce pikantní houbové těstoviny s parmazánem

Tagliatelle s brokolicí

Tagliatelle s brokolicí patří k mým oblíbeným jídlům. Často ho připravuji pro svou rodinu k večeři. Navíc je to vegetariánské a zdravé jídlo, takže si na něm pochutnají i ti nejnáročnější gurmáni! To, jak pasta a brokolice společně vytvářejí harmonii chutí, je opravdu nezapomenutelné.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1578 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Dorty

274 recepty