:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/wPIj3vE4ngo4TL-USZqN/306b1d5a9b5f15a6988454e2cdbafc.jpeg)
Zdroj: didoi from Getty Images
Koláč z červené řepy
Lahodný dort upečený z červené řepy s mascarpone krémem.
Ingredience
Na cestách:
- 500 g červená řepa
- 200 g Cukr
- 200 ml Slunečnicový olej
- 2 ks Vejce
- 250 g Hladká mouka
- 11⁄2 lžíce prášek do pečiva
- špetka soli
Na krém:
- 100 g mascarpone
- 100 g Zakysaná smetana
- 50 g moučkový cukr
- 1 ks Vanilkový cukr
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Nejprve řepu oloupejte. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Poté ji smíchejte s cukrem a nechte chvíli odpočinout. Poté přidejte olej a vejce a důkladně promíchejte.
V jiné míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl.
Poté přidejte suché přísady k červené řepě a vše důkladně promíchejte, aby se těsto spojilo.
Naplňte vymazanou dortovou formu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu.
Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte mascarpone, přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte.
Když je koláč hotový a trochu vychladlý, rozkrojte ho na polovinu.
Potřete krémem a posypte moučkovým cukrem.
Podávejte se šlehačkou a oblíbeným ovocem.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Koláč z červené řepy
Lahodný dort upečený z červené řepy s mascarpone krémem.
Nejprve řepu oloupejte. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Poté ji smíchejte s cukrem a nechte chvíli odpočinout. Poté přidejte olej a vejce a důkladně promíchejte.
V jiné míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl.
Poté přidejte suché přísady k červené řepě a vše důkladně promíchejte, aby se těsto spojilo.
Naplňte vymazanou dortovou formu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu.
Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte mascarpone, přidejte ostatní ingredience a důkladně promíchejte.
Když je koláč hotový a trochu vychladlý, rozkrojte ho na polovinu.
Potřete krémem a posypte moučkovým cukrem.
Podávejte se šlehačkou a oblíbeným ovocem.
Jak jste tento recept připravili?