:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/QM_f3eGGMSGIBBgThmJ1/c448602f642cfac64be411fa1a84b6.jpeg)
Zdroj: pixelshot from Canva
Karamelový krém ze salka
Recept na karamelový krém ze salka.
Ingredience
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 150 g moučkového cukru
- 1 Lžíce masla
- 600 ml smetany k šlehání
- 1 kus vanilkový lusk
Nejnovější letáky
Postup
Kondenzované mléko rozehřejeme v malém hrnci na střední teplotě. Důležité je hlídat, aby se mléko nepřipálilo. Doporučuji stále míchat vařečkou.
Přidejte moučkový cukr a míchejte, dokud se nezačne tvořit karamelová hmotnost. To trvalo přibližně 15 minut, ale je lepší být trpělivý a čekat na správnou konzistenci, než karamel spálit.
Přidejte máslo a smetanu. Opět pořádně promíchejte, dokud se hmota nezačne objevovat jako karamelový krém.
Nakonec přidejte vanilkový lusk a důkladně promíchejte. Krém nechte na ohni ještě asi 10 minut, aby se všechny chutě pořádně propojily.
Karamelový krém odstavte z ohně a nechejte vychladnout, odebrání z ohně ve správný čas je klíč k úspěchu, protože pokud krém setrvá na ohni příliš dlouho, může se stát příliš těžkopádným.
Tento lahodný karamelový krém podávejte chladný. Je skvělý samotný nebo jako doplněk k dortům a jiným sladkostem.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/oRlzhvnQzlw5uJ-paejB/6b34a4e1cc7db34670d1bba997d7ac.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yba-CdcZYaXa0FLUpR1I/cf366ff84b8a3af007199e4c30aae6.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/W7kCVMxPuwgPwKzhBNW4/e2e1ca0e0bd47937ae4e9853ea1b93.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/M9hxA5pKAwLuoGIVvizD/ae8609e4c7e6256f0da6de92f6a615.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/LPo4CUJ0aLSnm18KteEx/e3797b26c296510ef4e3787e38638f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/DJSe7rIug28aw3K_pSrc/b5b5544497818c87454e7d67625a97.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/vI17gpctO3AUy8yKb9s7/b168f4e7704d0257482e94914eb3ec.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/JpXf5zEKqu-x4UhKO0rD/3e658a3e90ee343838d3538735a763.jpeg)











