INZERCE

Zdroj: FB: Česká klasika

Kaplická cmunda se zelím

Kaplická cmunda se zelím je tradiční česká pochoutka s jedinečnou chutí. Může být servírována jako hlavní jídlo nebo podávána jako chutný předkrm.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Cmunda

  • 1 kg brambory Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 100 g hladká mouka Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do

Zelí

  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 2 ks stroužek česneku Přidáno do
  • 1 lžička kmín Přidáno do
  • 2 Lžíce sádlo Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Brambory oloupejte, nastrouhejte na hrubo a vymačkejte přebytečnou šťávu.

2. Krok

Přidejte vejce, mouku a sůl a promíchejte.

3. Krok

Z těsta formujte cmundy a smažte na sádle do zlatova.

4. Krok

Na sádle orestujte na kousky nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a kmín.

5. Krok

Přidejte kysané zelí a dusíme do měkka.

6. Krok

Podávejte s cmundou a dobrou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty