INZERCE

Zdroj: Pixabay

Jak si vyrobit máslová vejce na toastu

Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na snídani nebo pozdní snídani? Vyzkoušejte naše rozšlehaná vejce! Jedná se o vejce uvařená natvrdo rozmačkaná s aromatickou máslovou směsí a posypaná pažitkou, která se skvěle hodí na toasty. Jejich příprava je neuvěřitelně snadná a bude se líbit celé rodině.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 8 velké Vejce Přidáno do
  • 4 pl Nesolené máslo pokojové teploty Přidáno do
  • 14 šálek Nasekané čerstvé pažitky Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 4 plátky Chleba, opečeného Přidáno do
  • Další pažitka na ozdobu Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Vejce vložte do velkého hrnce a zalijte je 1 cm studené vody. Přiveďte je k varu na středním plameni. Po dosažení varu hrnec přikryjte a stáhněte z ohně. Vejce nechte v horké vodě 9 minut.

2. Krok

Po 9 minutách vypusťte horkou vodu z hrnce a naplňte ho studenou vodou. Vejce nechte ve vodě asi 10 minut vychladnout.

3. Krok

Vejce oloupejte a každé z nich vložte do mísy.

4. Krok

Vejce rozbijte vidličkou na kousky, ale nepřehánějte to s mícháním. Stále chcete mít pěkné kousky vajec.

INZERCE
5. Krok

V samostatné misce smíchejte máslo a nasekanou pažitku. Dochuťte solí a pepřem.

6. Krok

Přidejte máslovou směs k vejcím a opatrně míchejte, dokud se vše nespojí. V případě potřeby upravte koření.

7. Krok

Na každý plátek toastového chleba dejte lžící hojné množství rozšlehaných vajec. Ozdobte další pažitkou.

8. Krok

Rozšlehaná vejce podávejte teplá nebo při pokojové teplotě.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Jak si vyrobit máslová vejce na toastu

Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na snídani nebo pozdní snídani? Vyzkoušejte naše rozšlehaná vejce! Jedná se o vejce uvařená natvrdo rozmačkaná s aromatickou máslovou směsí a posypaná pažitkou, která se skvěle hodí na toasty. Jejich příprava je neuvěřitelně snadná a bude se líbit celé rodině.

20
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Vejce vložte do velkého hrnce a zalijte je 1 cm studené vody. Přiveďte je k varu na středním plameni. Po dosažení varu hrnec přikryjte a stáhněte z ohně. Vejce nechte v horké vodě 9 minut.

2. Krok

Po 9 minutách vypusťte horkou vodu z hrnce a naplňte ho studenou vodou. Vejce nechte ve vodě asi 10 minut vychladnout.

3. Krok

Vejce oloupejte a každé z nich vložte do mísy.

4. Krok

Vejce rozbijte vidličkou na kousky, ale nepřehánějte to s mícháním. Stále chcete mít pěkné kousky vajec.

5. Krok

V samostatné misce smíchejte máslo a nasekanou pažitku. Dochuťte solí a pepřem.

6. Krok

Přidejte máslovou směs k vejcím a opatrně míchejte, dokud se vše nespojí. V případě potřeby upravte koření.

7. Krok

Na každý plátek toastového chleba dejte lžící hojné množství rozšlehaných vajec. Ozdobte další pažitkou.

8. Krok

Rozšlehaná vejce podávejte teplá nebo při pokojové teplotě.

Ingredience
8 velké
Vejce
4 pl
Nesolené máslo pokojové teploty
14 šálek
Nasekané čerstvé pažitky
sůl a pepř podle chuti
4 plátky
Chleba, opečeného
Další pažitka na ozdobu