:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/1z3CLkiS-658dHqwMWVy/af60f651f8a68a65e844a26d417966.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Jak si vyrobit máslová vejce na toastu
Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na snídani nebo pozdní snídani? Vyzkoušejte naše rozšlehaná vejce! Jedná se o vejce uvařená natvrdo rozmačkaná s aromatickou máslovou směsí a posypaná pažitkou, která se skvěle hodí na toasty. Jejich příprava je neuvěřitelně snadná a bude se líbit celé rodině.
Ingredience
- 8 velké Vejce
- 4 pl Nesolené máslo pokojové teploty
- 1⁄4 šálek Nasekané čerstvé pažitky
- sůl a pepř podle chuti
- 4 plátky Chleba, opečeného
- Další pažitka na ozdobu
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Vejce vložte do velkého hrnce a zalijte je 1 cm studené vody. Přiveďte je k varu na středním plameni. Po dosažení varu hrnec přikryjte a stáhněte z ohně. Vejce nechte v horké vodě 9 minut.
Po 9 minutách vypusťte horkou vodu z hrnce a naplňte ho studenou vodou. Vejce nechte ve vodě asi 10 minut vychladnout.
Vejce oloupejte a každé z nich vložte do mísy.
Vejce rozbijte vidličkou na kousky, ale nepřehánějte to s mícháním. Stále chcete mít pěkné kousky vajec.
V samostatné misce smíchejte máslo a nasekanou pažitku. Dochuťte solí a pepřem.
Přidejte máslovou směs k vejcím a opatrně míchejte, dokud se vše nespojí. V případě potřeby upravte koření.
Na každý plátek toastového chleba dejte lžící hojné množství rozšlehaných vajec. Ozdobte další pažitkou.
Rozšlehaná vejce podávejte teplá nebo při pokojové teplotě.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Jak si vyrobit máslová vejce na toastu
Hledáte jednoduchý, ale chutný recept na snídani nebo pozdní snídani? Vyzkoušejte naše rozšlehaná vejce! Jedná se o vejce uvařená natvrdo rozmačkaná s aromatickou máslovou směsí a posypaná pažitkou, která se skvěle hodí na toasty. Jejich příprava je neuvěřitelně snadná a bude se líbit celé rodině.
Vejce vložte do velkého hrnce a zalijte je 1 cm studené vody. Přiveďte je k varu na středním plameni. Po dosažení varu hrnec přikryjte a stáhněte z ohně. Vejce nechte v horké vodě 9 minut.
Po 9 minutách vypusťte horkou vodu z hrnce a naplňte ho studenou vodou. Vejce nechte ve vodě asi 10 minut vychladnout.
Vejce oloupejte a každé z nich vložte do mísy.
Vejce rozbijte vidličkou na kousky, ale nepřehánějte to s mícháním. Stále chcete mít pěkné kousky vajec.
V samostatné misce smíchejte máslo a nasekanou pažitku. Dochuťte solí a pepřem.
Přidejte máslovou směs k vejcím a opatrně míchejte, dokud se vše nespojí. V případě potřeby upravte koření.
Na každý plátek toastového chleba dejte lžící hojné množství rozšlehaných vajec. Ozdobte další pažitkou.
Rozšlehaná vejce podávejte teplá nebo při pokojové teplotě.
Jak jste tento recept připravili?