INZERCE

Zdroj: Pixabay: Lebemaja

Jak připravit teplý salát z pečené cizrny

Kombinace zeleniny a koření dělá z tohoto salátu ideální lehký oběd, přílohu nebo i vydatnou večeři. Nejenže je plný zdravých ingrediencí, ale je také neuvěřitelně chutný a sytý.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Složení:

  • 1 konzervy Cizrna, scezená, propláchnutá a osušená Přidáno do
  • 1 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 polévková lžíce červená paprika Přidáno do
  • 2 šálky Míchaný zelený salát Přidáno do
  • 1 Malá okurka, nakrájená na kousky Přidáno do
  • 1 Paprika nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 1 Malá červená cibule nakrájená na tenké plátky Přidáno do
  • 1 Velké zralé avokádo, nakrájené na tenké plátky Přidáno do
  • 14 šálek čerstvá petržel, jemně nasekaná Přidáno do

Dresink:

  • 3 pl Extra panenský olivový olej Přidáno do
  • 1 polévková lžíce citronová šťáva Přidáno do
  • 2 lžíce Med Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C. Je důležité troubu nejprve rozehřát, aby se cizrna rovnoměrně upekla.

2. Krok

Mezitím v míse smíchejte cizrnu s olivovým olejem, solí, pepřem a paprikou. Ujistěte se, že je každá cizrna dobře obalená, aby se maximalizovala její chuť.

3. Krok

Cizrnu rozprostřete v jedné vrstvě na plech a pečte asi 20-30 minut, dokud není zlatohnědá a křupavá. V polovině pečení nezapomeňte pánví zatřepat, aby se opekla rovnoměrně.

4. Krok

Zatímco se cizrna opéká, připravte si zelený salát. Zeleninu, okurku, papriku, cibuli, avokádo a petržel smíchejte ve velké salátové míse.

INZERCE
5. Krok

Dresink připravíte tak, že v malé misce vyšleháte olivový olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř dohladka. Podle chuti upravte sladkost nebo pikantnost.

6. Krok

Jakmile je cizrna hotová, nechte ji před přidáním do salátu mírně vychladnout.

7. Krok

Salát pokapejte zálivkou a dobře promíchejte.

8. Krok

Podávejte ihned nebo uchovávejte v chladničce pro pozdější použití. Doporučuji však podávat ihned, aby se zachovala křupavost opečené cizrny.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Jak připravit teplý salát z pečené cizrny

Kombinace zeleniny a koření dělá z tohoto salátu ideální lehký oběd, přílohu nebo i vydatnou večeři. Nejenže je plný zdravých ingrediencí, ale je také neuvěřitelně chutný a sytý.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C. Je důležité troubu nejprve rozehřát, aby se cizrna rovnoměrně upekla.

2. Krok

Mezitím v míse smíchejte cizrnu s olivovým olejem, solí, pepřem a paprikou. Ujistěte se, že je každá cizrna dobře obalená, aby se maximalizovala její chuť.

3. Krok

Cizrnu rozprostřete v jedné vrstvě na plech a pečte asi 20-30 minut, dokud není zlatohnědá a křupavá. V polovině pečení nezapomeňte pánví zatřepat, aby se opekla rovnoměrně.

4. Krok

Zatímco se cizrna opéká, připravte si zelený salát. Zeleninu, okurku, papriku, cibuli, avokádo a petržel smíchejte ve velké salátové míse.

5. Krok

Dresink připravíte tak, že v malé misce vyšleháte olivový olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř dohladka. Podle chuti upravte sladkost nebo pikantnost.

6. Krok

Jakmile je cizrna hotová, nechte ji před přidáním do salátu mírně vychladnout.

7. Krok

Salát pokapejte zálivkou a dobře promíchejte.

8. Krok

Podávejte ihned nebo uchovávejte v chladničce pro pozdější použití. Doporučuji však podávat ihned, aby se zachovala křupavost opečené cizrny.

Ingredience
Složení:
1 konzervy
Cizrna, scezená, propláchnutá a osušená
1 polévková lžíce
olivový olej
sůl a pepř podle chuti
1 polévková lžíce
červená paprika
2 šálky
Míchaný zelený salát
1
Malá okurka, nakrájená na kousky
1
Paprika nakrájená na kostičky
1
Malá červená cibule nakrájená na tenké plátky
1
Velké zralé avokádo, nakrájené na tenké plátky
14 šálek
čerstvá petržel, jemně nasekaná
Dresink:
3 pl
Extra panenský olivový olej
1 polévková lžíce
citronová šťáva
2 lžíce
Med
sůl a pepř podle chuti