:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/FVmS_6-bsm4Jlp04arIK/07e8adf712465cb119a8c349318a9e.jpeg)
Zdroj: Canva
Jahodový rozvar
Jahodový rozvar je skvělý způsob, jak využít sezónních jahod a osladit si den. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle si připravit chutný rozvar, který můžete podávat nejen jako nápoj, ale i jako základ pro lehčí dezerty.
Ingredience
- 500 g jahôd
- 1 l vody
- 100 g cukru
- 1 Lžíce škrobu
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Jahody omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci smícháme jahody, vodu a cukr a přivedeme k varu.
Snížíme teplotu a necháme rozvar vařit cca 10 minut.
V jiné nádobě smícháme škrob s trochou vody, dokud nevznikne hladká pasta.
Pomalu přidáváme škrobovou pastu do rozvaru a stále mícháme, dokud rozvar neztuhne.
Necháme rozvar vychladnout a podáváme s kousky jahod nebo s vanilkovou zmrzlinou.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Jahodový rozvar
Jahodový rozvar je skvělý způsob, jak využít sezónních jahod a osladit si den. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle si připravit chutný rozvar, který můžete podávat nejen jako nápoj, ale i jako základ pro lehčí dezerty.
Jahody omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na menší kousky.
V hrnci smícháme jahody, vodu a cukr a přivedeme k varu.
Snížíme teplotu a necháme rozvar vařit cca 10 minut.
V jiné nádobě smícháme škrob s trochou vody, dokud nevznikne hladká pasta.
Pomalu přidáváme škrobovou pastu do rozvaru a stále mícháme, dokud rozvar neztuhne.
Necháme rozvar vychladnout a podáváme s kousky jahod nebo s vanilkovou zmrzlinou.
Jak jste tento recept připravili?