INZERCE

Zdroj: Canva

Jahodový rozvar

Jahodový rozvar je skvělý způsob, jak využít sezónních jahod a osladit si den. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle si připravit chutný rozvar, který můžete podávat nejen jako nápoj, ale i jako základ pro lehčí dezerty.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g jahôd Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 1 Lžíce škrobu Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Jahody omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

V hrnci smícháme jahody, vodu a cukr a přivedeme k varu.

3. Krok

Snížíme teplotu a necháme rozvar vařit cca 10 minut.

4. Krok

V jiné nádobě smícháme škrob s trochou vody, dokud nevznikne hladká pasta.

INZERCE
5. Krok

Pomalu přidáváme škrobovou pastu do rozvaru a stále mícháme, dokud rozvar neztuhne.

6. Krok

Necháme rozvar vychladnout a podáváme s kousky jahod nebo s vanilkovou zmrzlinou.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1418 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Jahodový rozvar

Jahodový rozvar je skvělý způsob, jak využít sezónních jahod a osladit si den. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle si připravit chutný rozvar, který můžete podávat nejen jako nápoj, ale i jako základ pro lehčí dezerty.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Jahody omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

V hrnci smícháme jahody, vodu a cukr a přivedeme k varu.

3. Krok

Snížíme teplotu a necháme rozvar vařit cca 10 minut.

4. Krok

V jiné nádobě smícháme škrob s trochou vody, dokud nevznikne hladká pasta.

5. Krok

Pomalu přidáváme škrobovou pastu do rozvaru a stále mícháme, dokud rozvar neztuhne.

6. Krok

Necháme rozvar vychladnout a podáváme s kousky jahod nebo s vanilkovou zmrzlinou.

Ingredience
500 g
jahôd
1 l
vody
100 g
cukru
1 Lžíce
škrobu