INZERCE

Zdroj: Canva

Jahodový koláč s drobenkou

Rychlý jahodový koláč s drobenkou je sladkým pokrmem, který spojuje svěžest jahod s křupavou a lahodnou drobenkou na vrchu. Tento koláč s jahodami a drobenkou připravujeme s křehkým těstem, které je naplněno šťavnatými jahodami a posypané bohatou vrstvou drobenky, která se během pečení zlatě zesklovatí.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 300 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 g másla (na těsto) Přidáno do
  • 200 g cukru (na těsto) Přidáno do
  • 1 vanilka cukr Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 500 g čerstvých jahod (umytých a nakrájených na plátky) Přidáno do
  • 100 g moučkového cukru (na jahodovou vrstvu) Přidáno do
  • 100 g másla (na drobenku) Přidáno do
  • 150 g hladké mouky (na drobenku) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

V míse smícháme hladkou mouku, máslo, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.

2. Krok

Po odpočinku těsto rozválíme a vyložíme jím spodek dortové formy. Vytvoříme vyšší okraj.

3. Krok

Plátky jahod smícháme s moučkovým cukrem a rovnoměrně rozložíme na připraveném těstě.

4. Krok

V další míse smícháme máslo a hladkou mouku, dokud nevznikne drobenka. Tuto drobenku rovnoměrně rozprostřeme na vrchu jahodové vrstvy.

INZERCE
5. Krok

Jahodový koláč s drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40-45 minut, nebo dokud drobenka nezíská zlatavou barvu.

6. Krok

Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho můžeme krájet na porce a podávat.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Jahodový koláč s drobenkou

Rychlý jahodový koláč s drobenkou je sladkým pokrmem, který spojuje svěžest jahod s křupavou a lahodnou drobenkou na vrchu. Tento koláč s jahodami a drobenkou připravujeme s křehkým těstem, které je naplněno šťavnatými jahodami a posypané bohatou vrstvou drobenky, která se během pečení zlatě zesklovatí.

60
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

V míse smícháme hladkou mouku, máslo, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.

2. Krok

Po odpočinku těsto rozválíme a vyložíme jím spodek dortové formy. Vytvoříme vyšší okraj.

3. Krok

Plátky jahod smícháme s moučkovým cukrem a rovnoměrně rozložíme na připraveném těstě.

4. Krok

V další míse smícháme máslo a hladkou mouku, dokud nevznikne drobenka. Tuto drobenku rovnoměrně rozprostřeme na vrchu jahodové vrstvy.

5. Krok

Jahodový koláč s drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40-45 minut, nebo dokud drobenka nezíská zlatavou barvu.

6. Krok

Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho můžeme krájet na porce a podávat.

Ingredience
300 g
hladké mouky
200 g
másla (na těsto)
200 g
cukru (na těsto)
1 vanilka
cukr
1 lžička
prášku do pečiva
špetka soli
500 g
čerstvých jahod (umytých a nakrájených na plátky)
100 g
moučkového cukru (na jahodovou vrstvu)
100 g
másla (na drobenku)
150 g
hladké mouky (na drobenku)