:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/8PTJdfwewcFCfY43hHS0/e0475db5531ded4284bdef2e48a328.jpeg)
Jahodová tiramisu roláda
Nepečený a rychlý dezert s jahodami.
Ingredience
Suroviny
- 20 dlouhé piškoty
- 250 g mascarpone
- 400 ml sladká smetana
- 300 g čerstvé jahody
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr
- 400 ml vařená káva
Zdobení
- čerstvé jahody
- kakao
Nejnovější letáky
Postup
1. Smetanu ušleháme s mascarpone, ztužovačem šlehačky, vanilkovým cukrem do tuha, podle chuti dosladíme moučkovým cukrem.
Trochu krému dáme stranou do zdobicího sáčku nebo malé misky - použijeme ho na závěrečné zdobení.
Do zbytku krému opatrně vmícháme nakrájené jahody Krém odložíme do lednice
Piškoty krátce namočíme do černé vychladlé kávy a položíme vedle sebe (2 řady po deseti kusech) na potravinovou fólii tak, aby vznikl obdélnik a necháme minimálně hodinu ležet, aby se daly ohnout.
Krém s jahodami rovnoměrně rozetřeme na piškoty a pomocí fólie roládu z delší strany opatrně zavineme . Roládu necháme alespoň 2 hodiny (nebo ideálně pres noc) vychladit, aby ztuhla.
7. Vrch rolády posyp kakaem, ozdob odloženou částí krému a čerstvými jahodami. Dobrou chuť 🍓☀️