INZERCE

Jablečný koláč

Jablečný koláč je oblíbeným dezertem k odpolední kávě. Vyzkoušejte koláč pro malé i velké mlsouny!

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 8 malých jablek Granny Smith nebo podle potřeby Přidáno do
  • šálku nesoleného másla Přidáno do
  • 3 Lžíce polévkové hladké mouky Přidáno do
  • šálku bílého cukru Přidáno do
  • šálku hnědého cukru Přidáno do
  • šálků vody Přidáno do
  • 1 koláč z dvojitého těsta cm Přidáno do
  • rozmražený Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Odložte stranou.

2. Krok

Předehřejte troubu na 220 °C.

3. Krok

V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Přidejte mouku a míchejte, aby se vytvořila pasta; vařte, dokud se nerozvoní, asi 1 až 2 minuty. Přidejte oba cukry a vodu; přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte 3 až 5 minut. Odstavte z ohně. Jedno těsto vtlačte na dno a po stranách 23centimetrové koláčové formy. Zbylé těsto rozválejte

4. Krok

Tak, aby přesahovalo koláč asi o 1 cm. Nakrájejte těsto na osm 2,5centimetrových proužků.

5. Krok

Do spodní části koláče položte na plátky nakrájená jablka a vytvořte mírný kopeček. Čtyři proužky těsta položte svisle a rovnoměrně přes jablka, delší proužky použijte uprostřed a kratší na okrajích.

6. Krok

Vytvořte mřížkovou krustu: První a třetí proužek přeložte úplně dozadu, aby z koláče téměř spadly. Jeden z nepoužitých proužků položte kolmo přes druhý a čtvrtý proužek a poté první a třetí proužek rozložte zpět do původní polohy.

7. Krok

Druhý a čtvrtý svislý proužek přeložte zpět. Jeden ze tří nepoužitých proužků položte kolmo přes něj. Rozložte druhý a čtvrtý proužek zpět do původní polohy.

8. Krok

Zopakujte kroky 6 a 7 a zapleťte poslední dva pruhy těsta. Přebytečné těsto na okrajích přeložte

9. Krok

A podle potřeby zastřihněte a přitiskněte.

10. Krok

Na mřížkový korpus pomalu a opatrně nalijte cukrovo-máslovou směs a ujistěte se, že prosakuje přes nakrájená jablka. Část směsi naneste na mřížku, ale dbejte na to, aby nestékala po stranách.

11. Krok

Pečte v předehřáté troubě 15 minut. Snižte teplotu na 350 °C a pečte, dokud jablka nezměknou, 35 až 45 minut.

Podobné recepty

Chutná rybízová buchta s drobenkou

Rybízová bublanina s drobenkou je skvělým letním zákuskem, který si zamilujete pro svoji vláčnost a korunovační vrstvu křehkých drobenek.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Koláč s ostružinami

Ostružinový koláč je chutná a svěží pochoutka, kterou si oblíbíte nejen během letních měsíců. Jemný těsto doplněné výraznou chutí ostružin se zarputilým krémem vytváří dokonalou harmonii chutí. Ideální dezert pro rodinné oslavy nebo prostě jen tak k odpolední kávě.

Broskvový koláč s pudinkem

Broskvový koláč s tvarohem a pudinkem je lahodný a sladký dezert, který je ideální pro letní párty nebo pro potěšení své rodiny v horkých letních dnech. Sladké broskve doplňují krémový pudink a křupavé těsto, což vytváří dokonalou kombinaci chutí a textur.

Banánový chléb fit

Chcete jíst zdravě? Začněte se skvělým banánovým chlebem! Tento fit banánový chléb je jednoduchý na přípravu a především velmi zdravý.

Laskonky

Pokud hledáte lahodnou pochoutku pro svou rodinu, už nehledejte! Laskonky, známé také jako makronky, jsou tradičním českým dezertem, který vám jistě zachutná.

Buchta s tvarohem a ovocem

Tradiční česká buchta s ovocem je skvělým dezertem pro celou rodinu. Je měkká, voňavá a plná sladkého ovoce. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to!

Tvarohová rychlovka

Tvarohová rychlovka je recept, který je ideální pro rychlé a jednoduché přípravy. Tento dezert je lehký, osvěžující a má bohatou chuť tvarohu.

Podobné recepty

Chutná rybízová buchta s drobenkou

Rybízová bublanina s drobenkou je skvělým letním zákuskem, který si zamilujete pro svoji vláčnost a korunovační vrstvu křehkých drobenek.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Koláč s ostružinami

Ostružinový koláč je chutná a svěží pochoutka, kterou si oblíbíte nejen během letních měsíců. Jemný těsto doplněné výraznou chutí ostružin se zarputilým krémem vytváří dokonalou harmonii chutí. Ideální dezert pro rodinné oslavy nebo prostě jen tak k odpolední kávě.

Broskvový koláč s pudinkem

Broskvový koláč s tvarohem a pudinkem je lahodný a sladký dezert, který je ideální pro letní párty nebo pro potěšení své rodiny v horkých letních dnech. Sladké broskve doplňují krémový pudink a křupavé těsto, což vytváří dokonalou kombinaci chutí a textur.

Banánový chléb fit

Chcete jíst zdravě? Začněte se skvělým banánovým chlebem! Tento fit banánový chléb je jednoduchý na přípravu a především velmi zdravý.

Laskonky

Pokud hledáte lahodnou pochoutku pro svou rodinu, už nehledejte! Laskonky, známé také jako makronky, jsou tradičním českým dezertem, který vám jistě zachutná.

Buchta s tvarohem a ovocem

Tradiční česká buchta s ovocem je skvělým dezertem pro celou rodinu. Je měkká, voňavá a plná sladkého ovoce. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to!

Tvarohová rychlovka

Tvarohová rychlovka je recept, který je ideální pro rychlé a jednoduché přípravy. Tento dezert je lehký, osvěžující a má bohatou chuť tvarohu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty