INZERCE

Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom

Jablečný koláč se sněhem

Recept na lahodný jablečný koláč se sněhem, který si můžete vychutnat s přáteli nebo rodinou.

INZERCE

Ingredience

porce
15

Těsto:

  • 200 g Hladká mouka Přidáno do
  • 100 g moučkový cukr Přidáno do
  • 100 g Máslo Přidáno do
  • 2 ks žloutky Přidáno do
  • 1 lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • 2 lžíce Mléko Přidáno do

Náplň:

  • 1 kg jablka Přidáno do
  • 1 vanilka cukr Přidáno do
  • skořice podle chuti Přidáno do

Sníh:

  • 4 ks Vaječné bílky Přidáno do
  • 200 g moučkový cukr Přidáno do
  • citronová šťáva Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Začneme přípravou těsta. Do mísy dáme mouku, moučkový cukr, máslo, žloutky, prášek do pečiva a mléko a vypracujeme hladké těsto. V případě potřeby přidáme trochu mléka. Těsto vložíme do chladničky asi na 30 minut.

2. Krok

Jablka oloupejte a nastrouhejte. Vložte je do velké pánve, přidejte vanilkový cukr a skořici a asi 10 minut povařte.

3. Krok

Vyjměte těsto z lednice, vyválejte ho a vložte do koláčové formy. Na těsto pak položíme jablka.

4. Krok

Koláč pečte asi 30 minut při 180 stupních.

5. Krok

Po 20 minutách na něj navršte lžíci ušlehaných bílků a pečte ještě asi 10 minut.

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Koláč z bílého jogurtu

Šťavnatý koláček, příprava trvá 10 minut a chutná výtečně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Koláč z bílého jogurtu

Šťavnatý koláček, příprava trvá 10 minut a chutná výtečně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1139 recepty

Dezert

1590 recepty

Snídaně

488 recepty

Dorty

280 recepty

Zapečené

383 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1808 recepty