INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/z-tTwmkARFLRNaxwHf8G/702a2dfcb87386a942b389aba8a4bd.jpeg)
Italský koláč s jahodami
Jednoduchý, vláčný koláč
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 3 vejce
- 150 g cukru
- Kůru z jednoho citronu
- 1 čl vanilkového extraktu
- 120 ml oleje
- 285 g sýru ricotta
- 280 g hladké mouky
- 2 čl prášku do pečiva
- 1⁄4 čl Soli
- 450 g Jahod
- cukr Moučkový na posypání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
Vejce smícháme s cukrem, citronovou kůrou , extraktem a vyšleháme. Pod postupně přišleháme olej. Přidáme ricottu a opět vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí a přidáme do směsi. Promícháme. Většinu jahod si nakrájíme na větší dílky a zamícháme do směsi. Těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem. Pár jahod rozpůlíme a dáme na povrch koláče. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Hotovo
2. Krok
Poznámka: použité suroviny měly pokojovou teplotu. Použila jsem formu o průměru 23cm
3. Krok
Načti si QR kód a uvidíš videorecept
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/z-tTwmkARFLRNaxwHf8G/0cfe78a19266edd6b20b7fdf627bfb.jpeg)