INZERCE

Zdroj: Mariha-kitchen from Getty Images

Hovězí pečeně z krku

Tradiční český recept na hovězí krk se směsí bylinek, mořený ve víně a podávaný s hranolkami nebo pečenými bramborami.

INZERCE

Ingredience

porce
4

maso

  • 1 kg hovězí krk Přidáno do
  • 2 Lžíce sůl Přidáno do
  • 1 lžička mletý pepř Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinný olej Přidáno do

omáčka

  • 1 l červené víno Přidáno do
  • 1 Lžíce cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 1 Lžíce Majoránka Přidáno do
  • 1 Lžíce Hřebíček Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Připravte maso tak, že ho osolíte, opepříte a necháte odpočívat 10 minut.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova.

3. Krok

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujte, dokud cibule nezezlátnou.

4. Krok

Přidejte do hrnce maso, zalejte vínem a přidejte bylinky a koření. Přiklopte a vařte na mírném ohni asi 2 hodiny.

5. Krok

Podávejte s hranolkami nebo pečenými bramborami.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1226 recepty

Snídaně

530 recepty

Dorty

306 recepty

Dezert

1691 recepty

Oběd

2451 recepty

Pečivo

496 recepty

Smoothies

28 recepty

Mascarpone

109 recepty