INZERCE

Fazolová polévka

Jak se připravuje tradiční fazolová polévka s uzeným masem? Je to snadné.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 450 g balení sušených fazolí navy Přidáno do
  • 7 šálků vody Přidáno do
  • 1 uzené vepřové žebro Přidáno do
  • 1 šálky šunky nakrájené na kostičky Přidáno do
  • 14 šálku mleté cibule Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 1 špetka mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 bobkový list Přidáno do
  • 12 šálku nakrájené mrkve Přidáno do
  • 12 šálku nakrájeného celeru Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Fazole propláchněte, přelijte do velkého hrnce a přidejte vodu. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty; stáhněte z ohně, přikryjte a nechte 1 hodinu stát.

2. Krok

Přidejte úzené vepřové žebro, na kostičky nakrájenou šunku, cibuli, sůl, pepř a bobkový list. Přiveďte k varu; snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud fazole nezměknou, asi 1 hodinu a 15 minut.

3. Krok

Přidejte mrkev a celer; vařte do změknutí, asi 10 až 15 minut.

4. Krok

Vyjměte šunku s kostí z hrnce a položte ji na prkénko, dokud nevychladne natolik, aby se s ní dalo manipulovat. Z kostí odstraňte veškeré maso a nakrájejte je na kousky velikosti sousta; vmíchejte je do polévky, dokud se nezahřejí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty