INZERCE

Zdroj: Canva

Fazolky na kyselo

Ideální příloha k obědu či k večeři, fazolky jsou velmi jednoduché na přípravu a zelené fazolky nikdy nezklamou!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vypeckovaných fazolí Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje nebo sádla Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce octa Přidáno do
  • 2 Lžíce cukru Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Kysaná smetana na dochucení Přidáno do
  • kopr Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Prvně fazolky před vařením namočte přes noc ve vodě, aby změkly.

2. Krok

Poté je opláchněte pod tekoucí vodou.

3. Krok

V hrnci či v tlakáči uvařte fazolky ve slané vodě, dokud nezměknou.

4. Krok

Doba vaření se může lišit v závislosti na typu fazolí, ale obvykle to trvá přibližně 1-2 hodiny.

5. Krok

Mějte na paměti, že vaření může být delší pro starší fazolky.

6. Krok

Mezitím si připravte omáčku.

7. Krok

Na pánvi rozehřejte olej nebo sádlo a přidejte nakrájenou cibuli.

8. Krok

Smažte ji pěkně dozlatova.

9. Krok

Přidejte nasekaný česnek a smažte ho spolu s cibulí cca 1 minutu, dokud nezačne vonět.

10. Krok

Přidejte hladkou mouku a mletou papriku.

11. Krok

Promíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, aby se mouka dobře zpracovala.

12. Krok

Přidejte ocet, cukr a trochu vody (asi 1/2 šálku).

13. Krok

Míchejte a vařte, dokud se omáčka nezahustí.

14. Krok

Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat více vody.

15. Krok

Když jsou fazole uvařené, scedíme je a přidáme do omáčky.

16. Krok

Dobře promíchejte a přiveďte k varu.

17. Krok

Vařte ještě asi 5 minut, aby se fazole dobře propojily s omáčkou.

18. Krok

Ochutnejte fazolky a přidávejte podle potřeby sůl a pepř.

19. Krok

Pokud chcete, můžete přidat také kysanou smetanu pro bohatší chuť.

20. Krok

Podávejte fazolky na kyselo s vařenými bramborami či knedlíky. Posypete je nasekanou petrželkou či koprem pro ozdobu.

21. Krok

Další tip, podobný dobrý recept jsou fazolky na slanině.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Skvělé žampionové ragů

Žampionové ragů je lahodný pokrm, který je skvělým doplňkem k různým druhům masa nebo těstovin. Je chutný, s nádechem česneku a cibule, a je také rychlý a snadný na přípravu, což ho činí ideálním jídlem na večeři během týdne.

Těstoviny rigatoni

Italské rigatoni ještě jistě neznáte! O co jde? Tyto velmi chutné těstoviny jsou vhodné k jakékoliv omáčce či na salát. Pojďme si jeden takový rigatoni recept připravit.

Špagety aglio e olio recept

Italské špagety aglio e olio jsou klasika, kterou zná každý. Umíte tyto špagety ale také připravit? Recept je jednoduchý a zábavný!

Lahodná smetanová žampionová omáčka

Tato omáčka je jednoduchá na přípravu a plná šťavnatých žampionů v krémové smetanové omáčce.

Italské houbové rizoto

Italské rizoto patří k nejlepším specialitám téměř každé dobré italské restaurace. Víte, jak toto skvělé rizoto připravit, ať se vám rozplývá na jazyku?

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Skvělé žampionové ragů

Žampionové ragů je lahodný pokrm, který je skvělým doplňkem k různým druhům masa nebo těstovin. Je chutný, s nádechem česneku a cibule, a je také rychlý a snadný na přípravu, což ho činí ideálním jídlem na večeři během týdne.

Těstoviny rigatoni

Italské rigatoni ještě jistě neznáte! O co jde? Tyto velmi chutné těstoviny jsou vhodné k jakékoliv omáčce či na salát. Pojďme si jeden takový rigatoni recept připravit.

Špagety aglio e olio recept

Italské špagety aglio e olio jsou klasika, kterou zná každý. Umíte tyto špagety ale také připravit? Recept je jednoduchý a zábavný!

Lahodná smetanová žampionová omáčka

Tato omáčka je jednoduchá na přípravu a plná šťavnatých žampionů v krémové smetanové omáčce.

Italské houbové rizoto

Italské rizoto patří k nejlepším specialitám téměř každé dobré italské restaurace. Víte, jak toto skvělé rizoto připravit, ať se vám rozplývá na jazyku?

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty