INZERCE

Zdroj: Wiktory from Getty Images

Džem z rajčat

Džem z rajčat je nápaditá a chutná alternativa k tradičním sladkým džemům. S jeho unikátní sladko-kyselou chutí a krásnou červenou barvou je to skvělý doplněk k snídani, ale také k různým dezertům.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1500 g rajčata Přidáno do
  • 1000 g cukr Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rajčata očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce.

2. Krok

Přidáme cukr a citronovou šťávu a vaříme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.

3. Krok

Poté zvýšíme teplotu a vaříme ještě přibližně 20 minut, dokud směs nezhustne.

4. Krok

Dokončenou marmeládu naplňujeme do sklenic.

5. Krok

Zavřeme a necháme vychladnout. Džem skladujeme na chladném a tmavém místě.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1627 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1864 recepty