INZERCE

Zdroj: Olga Mazyarkina for iStockPhotos

Dýňové lasagne vegetariánské a lahodné

Jako dlouholetý kuchař a milovník dobrého jídla jsem za ta léta vyzkoušel a připravil mnoho vynikajících pokrmů. Ale tyto dýňové lasagne jsou něčím výjimečné. Teplá, zemitá chuť dýně spolu se smetanovým sýrem a bohatým kořením vytváří skutečný chuťový zážitek. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro přátele a rodinu a vždy se stal hitem. Proto jsem ráda, že se s vámi o něj mohu nyní podělit.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg dýně Přidáno do
  • 2 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • 1 jemné Nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 nakrájené stroužky česneku Přidáno do
  • 500 g Mučenková rajčata Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 12 KL mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 KL sušené oregano Přidáno do
  • 12 Listy na lasagne Přidáno do
  • 500 g sýr ricotta Přidáno do
  • 250 g strouhaná mozzarella Přidáno do
  • 100 g parmazán Přidáno do
  • čerstvá bazalka Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Recept na dýňové lasagne připravíte tak, že troubu předehřejete na 200 stupňů. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky. Nezapomeňte odstranit semínka. Zjistil jsem, že k této práci je nejlepší dobrá škrabka na zeleninu.

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do měkka.

3. Krok

Přidejte dýni a smažte ji, dokud nezměkne. Ze zkušenosti vím, že kousky dýně by neměly být příliš velké, jinak se špatně uvaří.

4. Krok

Vmíchejte scezená rajčata, sůl, pepř a oregano. Vše dobře promíchejte a nechte dusit na mírném ohni.

5. Krok

Dýňovou směs dejte do zapékací misky, navrch dejte vrstvu lasagní a sýr ricotta. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience, a na závěr položte vrstvu sýra.

6. Krok

Nakonec dýňové lasagne posypte mozzarellou a parmazánem a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova a do bublinek. Tyto úžasné pečené chutě vyniknou obzvlášť dobře, když je povrch lasagní lehce opečený.

7. Krok

Vegetariánské dýňové lasagne vyjměte z trouby a před podáváním je nechte několik minut vychladnout - lasagne tak ztuhnou a lépe se krájejí. Před podáváním je posypte čerstvou bazalkou.

Podobné recepty

Cuketové lasagne bez masa

Tyto lasagne z cukety bez masa jsou skvělou alternativou k tradičním lasagním s masem. Namísto těstovin používáme plátky plátky cukety, které jsou lehké a zdravé. Tento recept je ideální pro vegetariány a lidi sledující nízkosacharidovou dietu.

Vegetariánské lasagne s cuketou

Tato vegetariánská varianta lasagne je krásně křehká a plná chuti. Užijte si hojně zeleniny, omáčky béchamel a sýra, které jsou vrstveny mezi plátky cukety místo klasických těstovin.

Lasagne s kuřecím masem

Tradiční lasagne, ale namísto mletého masa obsahuje kuřecí kousky.

Těstoviny s omáčkou pomodoro

Těstoviny s omáčkou pomodoro jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Ráda je vařím k večeři, protože jejich příprava trvá jen 30 minut.

Vegetariánské dýňové těstoviny

Podzim pro mě vždy znamená čas dýní! Ze šťavnaté dužiny ráda připravuji lahodné pokrmy. V mém dýňovém období bylo vrcholem vytvoření těchto těstovin. Dnes vám ukážu svůj oblíbený recept, který jsem dělala nesčetněkrát: Dýňové těstoviny .

Vegetariánské lasagne z pečené dýně, špenátu a ricotty

Tento vynikající vegetariánský pokrm spojuje sladkou a slanou chuť dýně a špenátu se sýrem ricotta a nudlemi lasagní. Toto jídlo je doplněno krémovou sýrovou omáčkou a představuje dokonalé pohodové jídlo pro chladné dny.

Lehký oběd

Lehký a rýchly oběd bez masa. Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou mým oblíbeným jídlem. Ať už je to kvůli jejich jednoduchosti, výživnosti, nebo možnostem variace.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Podobné recepty

Cuketové lasagne bez masa

Tyto lasagne z cukety bez masa jsou skvělou alternativou k tradičním lasagním s masem. Namísto těstovin používáme plátky plátky cukety, které jsou lehké a zdravé. Tento recept je ideální pro vegetariány a lidi sledující nízkosacharidovou dietu.

Vegetariánské lasagne s cuketou

Tato vegetariánská varianta lasagne je krásně křehká a plná chuti. Užijte si hojně zeleniny, omáčky béchamel a sýra, které jsou vrstveny mezi plátky cukety místo klasických těstovin.

Lasagne s kuřecím masem

Tradiční lasagne, ale namísto mletého masa obsahuje kuřecí kousky.

Těstoviny s omáčkou pomodoro

Těstoviny s omáčkou pomodoro jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Ráda je vařím k večeři, protože jejich příprava trvá jen 30 minut.

Vegetariánské dýňové těstoviny

Podzim pro mě vždy znamená čas dýní! Ze šťavnaté dužiny ráda připravuji lahodné pokrmy. V mém dýňovém období bylo vrcholem vytvoření těchto těstovin. Dnes vám ukážu svůj oblíbený recept, který jsem dělala nesčetněkrát: Dýňové těstoviny .

Vegetariánské lasagne z pečené dýně, špenátu a ricotty

Tento vynikající vegetariánský pokrm spojuje sladkou a slanou chuť dýně a špenátu se sýrem ricotta a nudlemi lasagní. Toto jídlo je doplněno krémovou sýrovou omáčkou a představuje dokonalé pohodové jídlo pro chladné dny.

Lehký oběd

Lehký a rýchly oběd bez masa. Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou mým oblíbeným jídlem. Ať už je to kvůli jejich jednoduchosti, výživnosti, nebo možnostem variace.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Zapečené

384 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty