INZERCE

Zdroj: Freepik

Domácí mangová zmrzlina

Tato mangová zmrzlina je lákavá domácí pochoutka, která jistě vnese do vašich spotřebičů tropický nádech, i když v mírném podnebí!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 3 šálky čerstvé zralé mango (nakrájené na kostičky) Přidáno do
  • 1 šálek krystalový cukr Přidáno do
  • 3 pl citronová šťáva Přidáno do
  • 2 šálky Tučná smetana Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

V první řadě si vyberte zralé mango. Zralost manga přímo ovlivňuje sladkost a bohatost zmrzliny. Oloupejte a nakrájejte asi tři šálky manga na malé kostičky.

2. Krok

Nakrájené mango, cukr a citronovou šťávu rozmixujte v mixéru dohladka. Z vlastní zkušenosti upozorňuji, že je důležité sladkost manga vyvážit trochou citronové šťávy. Ta sladkost přeruší a dodá zmrzlině vzrušující pikantnost.

3. Krok

Po rozmixování vmíchejte hustou smetanu, dokud se vše dobře nespojí. I když mnozí mohou být v pokušení nahradit těžkou smetanu lehčími krémy pro zdravější verzi, zjistila jsem, že těžká smetana dodává zmrzlině tu krémovou, požitkářskou strukturu, kterou je těžké překonat.

4. Krok

Směs nalijte do zmrzlinovače a nechte ji vychladnout podle pokynů výrobce, obvykle asi 20-30 minut.

5. Krok

Přeneste zmrzlinu do vzduchotěsné nádoby a zmrazte ji nejméně na 3 hodiny nebo dokud neztuhne. Doporučuji použít mělkou, plochou nádobu na mražení. Pomáhá to rovnoměrnějšímu zmrazení směsi a usnadňuje pozdější nabírání.

6. Krok

Před podáváním ji nechte několik minut odpočívat při pokojové teplotě, aby změkla. Naberte do misek nebo kornoutků a vychutnejte si domácí mangovou zmrzlinu!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1172 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1633 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

507 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1871 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty