:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/c2SqozmIecHofkkk9A2C/eeb57ab69073c34eae533a8ec9f0ec.jpg)
Zdroj: Olga Kriger from Canva
Domácí broskvový kompot
Broskvový kompot recept je tradiční český recept, ideální pro využití přebytečných broskví ze zahrádky nebo trhu. Je perfektním osvěžením v horkých letních dnech nebo sladkým zakončením jídel během celého roku.
Ingredience
- 1 kg broskví
- 200 g cukru
- 1 l vody
- 1 citron
- řízků z vanilkového lusku
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Broskve důkladně omyjte, rozkrojte na poloviny a vyjměte jim pecky.
V hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem. Dochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z citronu, případně půlkou vyškrábaného vanilkového lusku.
Do připraveného sirupu vložte broskve a vařte je na mírném ohni cca 15 minut.
Hotový kompot plněte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a obráceně nechte vychladnout. Skladujte v chladu a tmě. Kompot z broskví je hotový!
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Domácí broskvový kompot
Broskvový kompot recept je tradiční český recept, ideální pro využití přebytečných broskví ze zahrádky nebo trhu. Je perfektním osvěžením v horkých letních dnech nebo sladkým zakončením jídel během celého roku.
Broskve důkladně omyjte, rozkrojte na poloviny a vyjměte jim pecky.
V hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem. Dochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z citronu, případně půlkou vyškrábaného vanilkového lusku.
Do připraveného sirupu vložte broskve a vařte je na mírném ohni cca 15 minut.
Hotový kompot plněte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a obráceně nechte vychladnout. Skladujte v chladu a tmě. Kompot z broskví je hotový!
Jak jste tento recept připravili?