INZERCE

Cuketové čatní

Čatní z cukety je lahodný a chutný doplněk, který může oživit jakýkoli jídelní zážitek. Jeho konzistence, chuť a harmonie barev v kombinaci s čerstvostí cuket můžete použít jako dip, polevu nebo přílohu k jídlu. Tento recept je zdravý a dokonale se hodí k jakémukoli chlebu, těstovinám, různým grilovaným pokrmům nebo jen jako jednoduchým, ale chutným obědu či večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 velké cukety Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 2 Karafiáty česneku Přidáno do
  • 1 chilli paprička Přidáno do
  • 200 ml jablečného octa Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 lžička zázvoru Přidáno do
  • 1 lžička kurkumy Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Chillii očistíme od semen a také nadrobno nakrájíme.

2. Krok

Cukety omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

3. Krok

Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme cibuli s česnekem a chillii.

4. Krok

Přidáme cukety a všechny koření, promícháme a chvíli restujeme.

INZERCE
5. Krok

Poté přilijeme ocet a přisypeme cukr. Přivádíme k varu.

6. Krok

Snižujeme teplotu a necháme pod pokličkou dusit až do měkkého.

7. Krok

Hotové čatní můžem nechat vychladnout a poté ho přelijeme do skleniček.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Cuketové čatní

Čatní z cukety je lahodný a chutný doplněk, který může oživit jakýkoli jídelní zážitek. Jeho konzistence, chuť a harmonie barev v kombinaci s čerstvostí cuket můžete použít jako dip, polevu nebo přílohu k jídlu. Tento recept je zdravý a dokonale se hodí k jakémukoli chlebu, těstovinám, různým grilovaným pokrmům nebo jen jako jednoduchým, ale chutným obědu či večeři.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Chillii očistíme od semen a také nadrobno nakrájíme.

2. Krok

Cukety omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

3. Krok

Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme cibuli s česnekem a chillii.

4. Krok

Přidáme cukety a všechny koření, promícháme a chvíli restujeme.

5. Krok

Poté přilijeme ocet a přisypeme cukr. Přivádíme k varu.

6. Krok

Snižujeme teplotu a necháme pod pokličkou dusit až do měkkého.

7. Krok

Hotové čatní můžem nechat vychladnout a poté ho přelijeme do skleniček.

Ingredience
2 velké
cukety
1 velká
cibule
2 Karafiáty
česneku
1 chilli
paprička
200 ml
jablečného octa
150 g
cukru
sůl a pepř podle chuti
1 lžička
zázvoru
1 lžička
kurkumy
1 lžička
kmínu