INZERCE

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Chleby s mákem

Recept na chutné bramborové lokše s mákem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Brambory Přidáno do
  • 200 g Polohrubá mouka Přidáno do
  • 200 g Mletý mák Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • škrob Přidáno do
  • švestkový džem Přidáno do
  • moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory uvařte den předem ve slupce a nechte je vychladnout. Uložte je do chladničky.

2. Krok

Druhý den je oloupejte a nastrouhejte najemno.

3. Krok

K bramborám přidejte mouku a uhněťte těsto, které by mělo být takové, aby se dalo vyválet. Pokud je příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky. Těsto se nelepí. V případě potřeby přidejte do těsta škrob.

4. Krok

Těsto rozdělte na menší kousky a každý z nich rozválejte na pomoučené desce na placku silnou přibližně 3 mm.

5. Krok

Chléb opečte na suché pánvi z obou stran.

6. Krok

Po upečení je potřete rozpuštěným máslem, potřete džemem a posypte makovou posypkou z máku a moučkového cukru.

Podobné recepty

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Španělská bramborová tortilla

Španělská bramborová tortilla je tradiční pokrm z jižního Španělska. Jedná se o jednoduché, ale výživné jídlo, které může být podáváno jako hlavní jídlo nebo jako snack.

Dýňové rösti - Jednoduchý recept od Agáty

Pro mě dýňová sezóna vždy začíná přípravou rychlého a nevyhnutelného dýňového rösti. V tradiční švýcarské kuchyni se rösti často podává jako příloha. Dýňové rösti však můžete jíst i samostatně, například s oblíbeným taveným sýrem.

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Kaplická cmunda se zelím

Kaplická cmunda se zelím je tradiční česká pochoutka s jedinečnou chutí. Může být servírována jako hlavní jídlo nebo podávána jako chutný předkrm.

Placky z cukety

Cuketové placky jsou skvělou volbou jak pro zdravé jídlo do práce, tak pro lehkou večeři. Vzhledem k jejich nízké energetické hodnotě a vysokému obsahu vlákniny patří mezi oblíbené vegetariánské pokrmy. Pokud je před konzumací lehce posolíte, získají neodolatelnou chuť.

Skvělé bramborové rösti

Bramborové rösti jsou tradiční švýcarskou pochoutkou, která se perfektně hodí jako příloha k jakémukoliv jídlu. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže je ideální pro ty dny, kdy chcete něco dobrého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni.

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

Podobné recepty

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Španělská bramborová tortilla

Španělská bramborová tortilla je tradiční pokrm z jižního Španělska. Jedná se o jednoduché, ale výživné jídlo, které může být podáváno jako hlavní jídlo nebo jako snack.

Dýňové rösti - Jednoduchý recept od Agáty

Pro mě dýňová sezóna vždy začíná přípravou rychlého a nevyhnutelného dýňového rösti. V tradiční švýcarské kuchyni se rösti často podává jako příloha. Dýňové rösti však můžete jíst i samostatně, například s oblíbeným taveným sýrem.

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Kaplická cmunda se zelím

Kaplická cmunda se zelím je tradiční česká pochoutka s jedinečnou chutí. Může být servírována jako hlavní jídlo nebo podávána jako chutný předkrm.

Placky z cukety

Cuketové placky jsou skvělou volbou jak pro zdravé jídlo do práce, tak pro lehkou večeři. Vzhledem k jejich nízké energetické hodnotě a vysokému obsahu vlákniny patří mezi oblíbené vegetariánské pokrmy. Pokud je před konzumací lehce posolíte, získají neodolatelnou chuť.

Skvělé bramborové rösti

Bramborové rösti jsou tradiční švýcarskou pochoutkou, která se perfektně hodí jako příloha k jakémukoliv jídlu. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže je ideální pro ty dny, kdy chcete něco dobrého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni.

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1578 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Dorty

274 recepty