INZERCE
   
Zdroj: Sinan Kocaslan from Getty Images Signature
Bezlepkový chléb z kukuřičné mouky
Bezlepkový chléb z kukuřičné mouky je vynikající volbou pro osoby s celiakií nebo citlivostí na lepek.
      INZERCE
   
Ingredience
porce  
1
 - 500 g Kukuřičná mouka
 - 1 kl Soli
 - 1 kl Cukr
 - 7 g Sušené droždí
 - 500 ml Vlažná voda
 - 2 pl Extra panenský olivový olej
 - 2 pl Víno nebo jablečný ocet
 
Nejnovější letáky
      INZERCE
   
Postup
 90 min.
1. Krok 
  Nejprve smíchejte kukuřičnou mouku se solí a cukrem v míse.
2. Krok 
  V druhé misce smíchejte droždí s vlažnou vodou, aby se droždí aktivovalo.
3. Krok 
  Tekutou směs pomalu přidejte do suché směsi a vmíchejte olivový olej a ocet.
4. Krok 
  Těsto promíchejte a nechte ho asi hodinu kynout na teplém místě pod utěrkou.
5. Krok 
  Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.
6. Krok 
  Těsto promíchejte, přeneste na plech, uhlaďte a nechte ještě 15 minut odpočívat.
7. Krok 
  Kukuřičný chléb pečte asi 30 minut.