INZERCE

Zdroj: Sinan Kocaslan from Getty Images Signature

Bezlepkový chléb z kukuřičné mouky

Bezlepkový chléb z kukuřičné mouky je vynikající volbou pro osoby s celiakií nebo citlivostí na lepek.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 g Kukuřičná mouka Přidáno do
  • 1 kl Soli Přidáno do
  • 1 kl Cukr Přidáno do
  • 7 g Sušené droždí Přidáno do
  • 500 ml Vlažná voda Přidáno do
  • 2 pl Extra panenský olivový olej Přidáno do
  • 2 pl Víno nebo jablečný ocet Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve smíchejte kukuřičnou mouku se solí a cukrem v míse.

2. Krok

V druhé misce smíchejte droždí s vlažnou vodou, aby se droždí aktivovalo.

3. Krok

Tekutou směs pomalu přidejte do suché směsi a vmíchejte olivový olej a ocet.

4. Krok

Těsto promíchejte a nechte ho asi hodinu kynout na teplém místě pod utěrkou.

5. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.

6. Krok

Těsto promíchejte, přeneste na plech, uhlaďte a nechte ještě 15 minut odpočívat.

7. Krok

Kukuřičný chléb pečte asi 30 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Masové pokrmy

1373 recepty

Dýně

51 recepty

Bezmasé pokrmy

1341 recepty

Oběd

2798 recepty

Omáčky

412 recepty

Těstoviny

301 recepty

Saláty

266 recepty