INZERCE

Zdroj: Freepik

Bezlepkové krátké těsto

Bezlepková verze klasického krátkého těsta. Je drobivé, lehké a perfektní pro základny koláčů, tartelet nebo quiche.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 220 gms Bezlepková hladká mouka Přidáno do
  • 100 gms Nemaslované máslo, nakrájené a vychlazené Přidáno do
  • 1 polévková lžíce krupicový cukr Přidáno do
  • 1 štipka sůl Přidáno do
  • 3 pl studená voda Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

V velké misce smíchejte mouku, cukr a sůl.

2. Krok

Přidejte do misky máslo nakrájené na kostky a vmíchejte ho do mouky pomocí špiček prstů, dokud nebude směs připomínat strouhanku.

3. Krok

Postupně přidávejte vodu, po lžících, a míchejte, dokud se těsto nespojí do koule. Dávejte pozor, abyste těsto nepřepracovali.

4. Krok

Zabalte těsto do potravinářské fólie a nechte ho v ledničce alespoň 30 minut odpočívat před použitím.

5. Krok

Když jste připraveni k použití, pracovní plochu lehce poprašte moukou. Těsto vyválejte tak, aby vyhovovalo vaší formě na koláč nebo tarteletky.

6. Krok

Umístěte vyválené těsto na talíř nebo plech, aniž byste ho natahovali do rohů. Ořízněte přebytečné těsto.

7. Krok

Před pečením nechte dalších 30 minut v lednici. To pomůže zabránit smrštění těsta během pečení.

8. Krok

Předehřejte troubu na 200°C/180°C se ventilátorem/plynovou značkou 6. Propíchněte dno pečicí formy vidličkou. Vyložte pečicí formu pečicím papírem a naplňte keramickými pečicími fazolemi nebo sušenými luštěninami.

9. Krok

Pečte nejdříve 15 minut. Poté opatrně odstraňte papír a fazole a vraťte formu zpět do trouby na dalších 5-10 minut nebo dokud nebude dno lehce zlatavé.

10. Krok

Nechte těsto lehce vychladnout před přidáním náplně, poté vraťte do trouby a pečte podle instrukcí receptu pro náplň.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Snídaně

507 recepty

Dorty

290 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Zapečené

389 recepty