Babiccina tvarohova babovka
Výborná tvarohová bábovka je tradiční český dezert, který se těší velké oblibě. Následující recept je inspirován tím, jak by ho mohla připravit babička - s jednoduchými surovinami a mnoho lásky.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 250 g tvarohu nejlépe polotučný
- 125 g másla
- 4 vejce
- 1 bal prášku do pečiva
- 1 bal vanilkového cukru
- 1 kůra z citronu
- Trochu másla a hladké mouky na vymazání a vysypání formy
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
Měkké máslo utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte jednotlivé žloutky.
Tvaroh rozmačkejte vidličkou a přidejte k máslu s cukrem a žloutky. Přidejte také nastrouhanou citronovou kůru.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte ji do těsta.
Vyšlehejte tuhý sníh z bílků a opatrně ho vmíchejte do těsta.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 45 minut. Hotovost ověřte špejlí, která by měla z bábovky vyjít suchá.
Hotovou bábovku nechejte vychladnout a poté ji opatrně vyklopte z formy.
Tento recept na tvarohovou bábovku je jednoduchý a výsledný dezert je měkký a vláčný. Tvarohová bábovka je skvělá ke kávě nebo čaji. Dobrou chuť!