INZERCE

Zdroj: Pixabay

Babiččin tažený štrúdl

Klasická česká pochoutka, kterou si oblíbí každý. Tažený štrůdl recept, ořechy a rozinkami, je ideální na nedělní rodinné setkání.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vajíčko Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 250 ml teplé vody Přidáno do
  • 5 středně velkých jablek Přidáno do
  • 150 g mletých vlašských ořechů Přidáno do
  • 100 g rozinek Přidáno do
  • 2 Lžíce cukru Přidáno do
  • lžička mleté skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Ze všech ingrediencí na těsto vypracujeme pružné těsto a necháme ho hodinu odpočívat.

2. Krok

Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s ořechy, rozinkami, cukrem a skořicí.

3. Krok

Těsto rozválíme na hrubší plát, rozetřeme náplní a zrolujeme do tvaru štrúdlu.

4. Krok

Štrúdl položíme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.

5. Krok

Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty