:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/s5IWTRoi3jXBJuLgYvnU/9d05bbf5c9a090805db63da61c0f4a.jpeg)
Zdroj: zeleno from Getty Images Pro
Americký borůvkový koláč
Dnes se s vámi podělím o mou oblíbenou verzi klasického amerického borůvkového koláče. Je to jednoduchý a přímočarý recept, který jsem připravovala nesčetněkrát. Na první pohled se může zdát, že příprava tohoto koláče je náročná, ale vlastně je to velmi jednoduché, pokud sledujete jednotlivé kroky.
Ingredience
- 500 g borůvek
- 200 g mouky
- 100 g krystalového cukru
- 125 g masla
- 1 Lžíce medu
- špetka soli
- lžička vanilkového extraktu
- 1 ks vejce
- Krupicový cukr na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si kulatou koláčovou formu o průměru 26 cm.
V misce si smícháme mouku se solí a cukrem. Po tomto kroku přidáme máslo a tvoříme křupavé těsto.
Z těsta si odebereme třetinu a dáme ji stranou. Zbytek těsta pečlivě vymačkáme do formy tak, aby pokrylo dno a okraje. Toto je nezbytné, protože borůvková náplň je dost tekutá a potřebujeme zabezpečit, aby nevytekla ven.
Borůvky umyjeme a necháme okapat. Poté je smícháme s medem a vanilkovým extraktem. Borůvkovou náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto v koláčové formě.
Nakonec vezmeme zbylou třetinu těsta a si vytvoříme vrchní vrstvu koláče.
Vrch posypeme borůvkami a krupicovým cukrem pro krásnou zlatavou barvu.
Americký borůvkový koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, dokud nebude kolem okrajů krásně zlatohnědý a na vrchu křupavý.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/GlsQi1wAWpENfxNUF_Q6/a3c15b96d89889388efcaaeca037fb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/wDkBXeaPmh3cXPO81Hh0/e3d43fefa4055ad0887b6e49fe57eb.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/zw8g9q05pDchiz-kdBYU/17d0b4db17904532babf657af051f0.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/DJSe7rIug28aw3K_pSrc/b5b5544497818c87454e7d67625a97.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/22DiGpuqNOAcMuVyZCaB/86192136e8159f34f2cd23a350fdd8.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/igo8Y9CtP4cig-4-eVZv/edd23d3ebaf33863f4ea8e967442c1.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/Ma7dlHppzFwPXf0MhBLY/229b3a7b1e41f77ace8fdaadaa4454.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/jXKB56s807zJCOzkDEfc/ec12218bfab6f35177bc52d8812857.jpeg)











