INZERCE

Zdroj: Canva

Zdravý velikonoční beránek

Velikonoční beránek nemůže chybět na žádném velikonočním stole. Díky tomuto receptu se vám velikonoční beránek na 100% povede.

INZERCE

Ingredience

porce
1

Ingredience

  • 150 g moučkový cukr Přidáno do
  • 1 ks vanilkový cukr Přidáno do
  • 5 pl Rostlinný olej Přidáno do
  • 5 pl horká voda Přidáno do
  • 150 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 1 kl prášek do pečiva Přidáno do
  • 4 ks vejce Přidáno do
  • 1 kl Citronová kůra Přidáno do
  • 10 kapky Citrónová vůně Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do

Na ozdobení

  • Rozinky v očích Přidáno do
  • 1 ks vanilkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Oddělíme si bílky od žloutků.

2. Krok

Ve mísce vyšleháme žloutky s vanilkovým a práškovým cukrem. Poté k nim přidáme olej a vodu.

3. Krok

V druhé misce smícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůrou a zlatým kláskem.

4. Krok

Tuto směs přimícháme do žloutkové směsi.

5. Krok

Do bílků přidáme špetku soli a citronovou kůru. Vyšleháme z nich pevný sníh.

6. Krok

Všechno spolu smícháme. Vznikne těsto, které vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení velikonočního beránka.

7. Krok

Velikonočního jehněčka pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut.

8. Krok

Po vychladnutí beránka ho vyklopíme z formy, posypeme cukrem a hrozinky použijeme jako oči.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1168 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1864 recepty

Zapečené

388 recepty