INZERCE

Zdroj: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Zavařená dýně s ananásem

Recept na zavařenou dýni s ananásem se stal mým oblíbeným nejen pro svoji sladkou a lehce exotickou chuť, ale také pro jednoduchou přípravu a dlouhou trvanlivost. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat chuť léta v chladných zimních měsících. Doporučuji jej k vyzkoušení každému, kdo má rád dýně i ananas.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg dýně Přidáno do
  • 1 kus velký ananas Přidáno do
  • 500 g cukru Přidáno do
  • 1 kus citron Přidáno do
  • 1 kus vanilkový lusk Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Před začátkem přípravy si připravte sklenice na zavařování. Ty by měly být čisté a sterilní, aby byla zajištěna déle trvající trvanlivost našeho kompotu.

2. Krok

Nejprve oloupejte dýni a ananas. Dýni vydlabejte a nakrájejte na menší kusy. Ananas očistěte od slupky a odstraňte tvrdé střední části a také nakrájejte na kousky.

3. Krok

Připravte si velký hrnec, do kterého dáte ovoce, cukr, šťávu z jednoho citronu a vanilkový lusk, který jste podélně rozkrojili.

4. Krok

Vše v hrnci promíchejte a nechte 15 minut odstát, aby ovoce začalo pustit šťávu.

5. Krok

Poté vše přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 30 minut. Po této době by dýně i ananas měly být měkké a chuťově propojené.

6. Krok

Hotový kompot si můžete buď nechat ochladit a pak ho uložit do lednice, nebo ho horký zavařte do sklenic. Sklenice pevně zaklopíte a necháte obráceně vychladnout. Takhle uchováte zavařenou dýni s ananasem i na několik měsíců.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Vařené hříbky

Vařené hříbky připravuji každý rok během houbařské sezóny.

Bramborová kaše - jemná a hedvábná

Bramborová kaše je klasika vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Je snadná a rychlá na přípravu, takže to je skvělá volba i pro úplné začátečníky.

Kukuřičná polenta a její základní příprava

Polenta je vynikající příloha, která je snadná na přípravu.

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí je tradiční pokrm v české a slovenské kuchyni. Je to chutná a zdravá příloha, která se hodí k mnoha druhům masa, zejména ke klobásám nebo uzeninám

Rychlá domácí hořčičná okurka

Tato světlá, pikantní pochoutka zvýrazní chuť hot dogů, hamburgerů a sendvičů a představuje zajímavý kontrast ke grilovanému masu.

Vařené ořechy

Recept na vařené ořechy. Díky vaření prodloužíte jejich životnost, nezhořknou, nežloutnou a vydrží celou zimu.

Vídeňský bramborový salát podle babičky

Vídeňský bramborový salát je tradiční rakouský pokrm, který se často podává jako příloha k vídeňským řízkům nebo grilovanému masu. Salát je lehký a osvěžující díky své jednoduché zálivce založené na octu a vodě.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Vařené hříbky

Vařené hříbky připravuji každý rok během houbařské sezóny.

Bramborová kaše - jemná a hedvábná

Bramborová kaše je klasika vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Je snadná a rychlá na přípravu, takže to je skvělá volba i pro úplné začátečníky.

Kukuřičná polenta a její základní příprava

Polenta je vynikající příloha, která je snadná na přípravu.

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí je tradiční pokrm v české a slovenské kuchyni. Je to chutná a zdravá příloha, která se hodí k mnoha druhům masa, zejména ke klobásám nebo uzeninám

Rychlá domácí hořčičná okurka

Tato světlá, pikantní pochoutka zvýrazní chuť hot dogů, hamburgerů a sendvičů a představuje zajímavý kontrast ke grilovanému masu.

Vařené ořechy

Recept na vařené ořechy. Díky vaření prodloužíte jejich životnost, nezhořknou, nežloutnou a vydrží celou zimu.

Vídeňský bramborový salát podle babičky

Vídeňský bramborový salát je tradiční rakouský pokrm, který se často podává jako příloha k vídeňským řízkům nebo grilovanému masu. Salát je lehký a osvěžující díky své jednoduché zálivce založené na octu a vodě.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1162 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1614 recepty

Snídaně

499 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1846 recepty