INZERCE

Zdroj: aleksei bezrukov from Getty Images

Vodní kefír

Tento vodní kefír je ideální pro všechny, kteří hledají zdravý a osvěžující nápoj plný probiotik a živých kultur. Připravuji ho pravidelně a je skvělým zdrojem přírodního probiotika v naší domácnosti.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 4 Lžíce vodních kefírových zrn Přidáno do
  • 1 litrů filtrované vody Přidáno do
  • 4 Lžíce cukru Přidáno do
  • 12 kus bio citronu Přidáno do
  • 2 kus sušené fíky Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Vezměte si skleněnou nádobu o objemu 1,5 litru a vložte do ní vodní kefírová zrníčka, cukr a přidejte kousek citronu a sušené ovoce.

2. Krok

Nalijte vodu, nechte volný prostor pro kvašení. Dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.

3. Krok

Nádobu přikryjte kusem gázy, nebo utěrky a gumkou, aby do ní nevnikl prach nebo hmyz, ale aby mohla dýchat.

4. Krok

Nádobu umístěte do kuchyně mimo přímé slunce a nechte fermentovat 2-3 dny. Po 2 dnech ochutnejte, jestli je dostatečně kyselé podle vašeho gusta. Pokud ano, je hotové. Pokud chcete více kyselosti, nechte ještě den kvasit.

5. Krok

Po ukončení kvašení sceďte kefír přes jemné síto do čisté sklenice nebo láhve. Kefírová zrníčka zachyťte, umyjte v čisté vodě (nejsou-li špinavá, můžete je použít rovnou do dalšího kvašení bez mytí). Pro další fermentaci použijte opět stejný postup.

6. Krok

Pití ještě můžete nechat do druhého dne v lednici, získá tak perlivý efekt a je ještě více osvěžující. Ale dá se konzumovat i hned.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1197 recepty

Snídaně

519 recepty

Cizrna

17 recepty

Oběd

2398 recepty

Dezert

1671 recepty

Dorty

297 recepty

Smoothies

28 recepty

Pečení

1918 recepty