INZERCE

Zdroj: Natkinzu from Getty Images

Vánoční stromek z listového těsta

Zajímavý vánoční stromeček z listového těsta připravený na slano se špenátem a sýrem.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 2 balíčky Listové těsto Přidáno do
  • 200 g Baby špenát Přidáno do
  • 200 g Sýr feta Přidáno do
  • 1 kus Vejce (na potírání) Přidáno do
  • sezamová semínka na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů. Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše.

2. Krok

Na pánvi rychle osmahněte špenát, dokud lehce nezvadne. Dávejte pozor, aby se příliš nevysušil, často tato chyba způsobí, že váš stromek bude suchý.

3. Krok

Do špenátu vmíchejte sýr feta a trochu soli a směs nechte mírně vychladnout.

4. Krok

Pomocí nože opatrně obkreslete tvar stromu a kmene na těsto.

5. Krok

Na spodní těsto rozetřete česnekovou směs a na ni položte druhé těsto s lískovými oříšky.

6. Krok

Větvičky nařízněte nožem a stočte je k sobě.

7. Krok

Vršek stromečku potřete vajíčkem a posypte sezamovými semínky. V této části si můžete trochu pohrát se zdobením a vytvořit vlastní jedinečný design.

8. Krok

Stromek pečte v troubě asi 20 až 25 minut, nebo dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Je důležité často kontrolovat, zda se nepropeče.

Podobné recepty

Slané listové těsto na party se zeleninou

Jako milovnice slaného pečiva jsem našla dokonalý recept na chutný a působivý předkrm. Pokaždé, když je připravuji, jsou tyto listové koláčky u mých hostů naprostým hitem. Jejich náplň z čerstvé zeleniny a aromatického sýra lze obměňovat podle ročního období a chuti.

Koláč s feta sýrem a špenátem z listového těsta

Tento sýrovo-špenátový koláč s listovým těstem je díky správnému poměru výživné zeleniny a požitkářských sýrů pokrmem, na který se vyplatí vzpomínat.

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Dokonalý řecký koláč Spanakopita se špenátem a fetou

Tento pravý řecký koláč Spanakopita, známý také jako koláč se špenátem a sýrem feta, je klasické slané pečivo plněné špenátem a sýrem feta, to vše obalené v křupavé krustě z filo těsta. Je to hřejivé, syté a ideální jídlo pro každou denní dobu.

Sýrové tyčinky z listového těsta

Recept na nejlepší sýrové tyčinky z listového těsta.

Snadné smetanové sýrové brambory Bake

V tomto receptu se snoubí bohatost sýra, příjemnost brambor a jemná, sladká chuť cibule. Vždycky se z něj stává lahodně krémový a plný chuti, ideální příloha k večeři nebo samostatná varianta uklidňujícího oběda.

Salát s červenou řepou a pomerančem

Netradiční, ale chutně vynikající salát

Podobné recepty

Slané listové těsto na party se zeleninou

Jako milovnice slaného pečiva jsem našla dokonalý recept na chutný a působivý předkrm. Pokaždé, když je připravuji, jsou tyto listové koláčky u mých hostů naprostým hitem. Jejich náplň z čerstvé zeleniny a aromatického sýra lze obměňovat podle ročního období a chuti.

Koláč s feta sýrem a špenátem z listového těsta

Tento sýrovo-špenátový koláč s listovým těstem je díky správnému poměru výživné zeleniny a požitkářských sýrů pokrmem, na který se vyplatí vzpomínat.

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Dokonalý řecký koláč Spanakopita se špenátem a fetou

Tento pravý řecký koláč Spanakopita, známý také jako koláč se špenátem a sýrem feta, je klasické slané pečivo plněné špenátem a sýrem feta, to vše obalené v křupavé krustě z filo těsta. Je to hřejivé, syté a ideální jídlo pro každou denní dobu.

Sýrové tyčinky z listového těsta

Recept na nejlepší sýrové tyčinky z listového těsta.

Snadné smetanové sýrové brambory Bake

V tomto receptu se snoubí bohatost sýra, příjemnost brambor a jemná, sladká chuť cibule. Vždycky se z něj stává lahodně krémový a plný chuti, ideální příloha k večeři nebo samostatná varianta uklidňujícího oběda.

Salát s červenou řepou a pomerančem

Netradiční, ale chutně vynikající salát

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

274 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty