INZERCE

Tradiční recept na Mille feuille

Mille-feuille, což ve francouzštině znamená "tisíc listů", je tradiční francouzský zákusek složený z vrstev listového těsta a krému. Tento zákusek je trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Následuje základní recept:

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 500 g kvalitního mraženého listového těsta Přidáno do
  • 500 ml plnotučného mléka Přidáno do
  • 1 vanilkový lusk Přidáno do
  • 6 žloutků Přidáno do
  • 120 g cukru Přidáno do
  • 50 g kukuřičného škrobu Přidáno do
  • 50 g másla Přidáno do
  • 1 hrnek moučkového cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce vody Přidáno do
  • Čokoládová poleva na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Listové těsto rozválejte na tloušťku cca 3 mm a vyřezejte 3 obdélníky stejné velikosti. Přeneste je na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předem nahřáté troubě na 200°C, dokud těsto nezhnědne a nezvedne se (cca 15 minut). Nechejte vychladnout.

2. Krok

Mezitím si připravte krém. Mléko s vyškrábanou vanilkou a luskem vařte, dokud se nezačne pára. Ve vedlejší míse smíchejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Vanilkový lusk vyjměte z mléka a pomalu ho přilévejte do mísy s žloutkovou směsí a dobře promíchejte.

3. Krok

Tuto směs vraťte zpět do hrnce a vařte na mírném ohni, dokud se nezahustí. Poté do krému vmíchejte máslo.

4. Krok

Vychladlý krém rozprostřete na jednu vrstvu listového těsta. Položte druhou vrstvu těsta na vrch a přidejte další vrstvu krému. Zakryjte poslední vrstvou těsta.

5. Krok

Pro polevu smíchejte moučkový cukr s vodou a rozetřete po poslední vrstvě těsta. Nakreslete na polevu proužky čokoládové polevy a pomocí špejle nebo nože udělejte vzor.

6. Krok

Nechejte zákusek vychladnout a ztuhnout, nejlépe přes noc v lednici, než ho nakrájíte na porce.

7. Krok

Mille-feuille je nádherný zákusek, který je skvělý pro speciální příležitosti. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Větrník na plech

Větrník je tradiční český dezert, který se skládá z křehkého listového těsta, vanilkového krému a karamelové polevy. Recept na větrníky je trochu náročnější, ale s trochou trpělivosti a pečlivosti se vám určitě povede.

Jablkový koláč s pudinkem

Úžasný jablkový koláč z listového těsta naplněný pudinkem, piškoty a jablky. Děti si ho zamilují.
anna01
anna01
Náhled receptu Cuketový perník - vynikající hrníčkový recept
Videorecept

Cuketový perník - vynikající hrníčkový recept

Vynikající cuketový perník, je to skvělá alternativa klasického perníku. S cuketou, kořením a medem je perník krásně chutný a měkký, zároveň však nízkokalorický.

Pravé americké cookies s čokoládou

Vynikající recept na pravé americké cookies s čokoládou. Plné sladké čokolády, uvnitř měkkoučké a přitom krásně křupavé!

Jablečný štrůdl, snadný a rychlý recept

Jablečný štrůdl je klasickým českým dezertem, který je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to.

Šlehačková bábovka, rychlá a nádherně vláčná

Šlehačková bábovka je česká klasika, ještě o trošku lepší než klasická hrníčková bábovka. S tímto receptem budete mít bábovku krásně nadýchanou a jemnou.

Vláčný jablečný perník

Vláčný jablečný perník je skvělý pokrm pro všechny milovníky sladkých dobrot. Jeho měkká a voňavá textura se skvěle hodí ke kávě nebo čaji. Jablečný perník je typický pro západní Evropu.

Podobné recepty

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Větrník na plech

Větrník je tradiční český dezert, který se skládá z křehkého listového těsta, vanilkového krému a karamelové polevy. Recept na větrníky je trochu náročnější, ale s trochou trpělivosti a pečlivosti se vám určitě povede.

Jablkový koláč s pudinkem

Úžasný jablkový koláč z listového těsta naplněný pudinkem, piškoty a jablky. Děti si ho zamilují.
anna01
anna01
Náhled receptu Cuketový perník - vynikající hrníčkový recept
Videorecept

Cuketový perník - vynikající hrníčkový recept

Vynikající cuketový perník, je to skvělá alternativa klasického perníku. S cuketou, kořením a medem je perník krásně chutný a měkký, zároveň však nízkokalorický.

Pravé americké cookies s čokoládou

Vynikající recept na pravé americké cookies s čokoládou. Plné sladké čokolády, uvnitř měkkoučké a přitom krásně křupavé!

Jablečný štrůdl, snadný a rychlý recept

Jablečný štrůdl je klasickým českým dezertem, který je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to.

Šlehačková bábovka, rychlá a nádherně vláčná

Šlehačková bábovka je česká klasika, ještě o trošku lepší než klasická hrníčková bábovka. S tímto receptem budete mít bábovku krásně nadýchanou a jemnou.

Vláčný jablečný perník

Vláčný jablečný perník je skvělý pokrm pro všechny milovníky sladkých dobrot. Jeho měkká a voňavá textura se skvěle hodí ke kávě nebo čaji. Jablečný perník je typický pro západní Evropu.

Reels

Nové