INZERCE

Zdroj: LuSch for Adobe Stock

Sušenky a la babička

Každý rok o Vánocích se ve mně probudí vnitřní dítě, když připravuji křehké sušenky podle tradičního babiččina receptu. Její recept na chlebíčky plné jemné chuti vanilky a citronové kůry mi vždy připomene teplé a útulné zimní večery mého dětství.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 250 Gram změklé máslo Přidáno do
  • 125 Gram cukr Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • 500 Gram hladká mouka Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 1 Čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 vanilkový lusk Přidáno do
  • Kůra z poloviny citronu Přidáno do
  • 100 Gram Moučkový cukr (na posypání) Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pečení chlebíčků začněte přípravou těsta. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem, dokud nedosáhne krémové konzistence. Ze své zkušenosti doporučuji použít kuchyňský robot nebo mixér, aby se proces usnadnil a zajistila se jednotná konzistence.

2. Krok

Nyní přidejte vejce a míchejte, dokud se zcela nespojí s máslem a cukrem.

3. Krok

V samostatné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Z vanilkového lusku vyškrábněte dužinu a přidejte ji do moučné směsi, stejně jako kůru z poloviny citronu. Suché přísady dobře promíchejte.

4. Krok

Nyní je čas spojit suché přísady s máslovou směsí. Zde je třeba trochu trpělivosti, protože ingredience potřebují nějaký čas na spojení. Doporučuji postupně přidávat suché přísady do máslové směsi a mezitím dobře promíchat.

5. Krok

Jakmile je těsto dobře promícháno, můžete ho propasírovat přes mlýnek na maso nebo zdobicí sáček a vytvarovat z něj sušenky. Já vždycky používám babiččin starý mlýnek na maso, který je k tomu ideální.

6. Krok

Vytvarované sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10-15 minut dozlatova.

7. Krok

Po upečení nechte chlebíčky krátce vychladnout a poté je posypte moučkovým cukrem. Babička byla vždycky štědrá na moučkový cukr, takže to dělám stejně.

Podobné recepty

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Babiččiny mandlové sušenky

Mandlové sušenky jsou v naší rodině o Vánocích naprostou nezbytností. Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu, mají křupavou strukturu a jsou plné mandlové chuti. Tento recept jsem zdědila po své babičce, která nám tyto sušenky pekla každé Vánoce. Každé kousnutí ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na dětství.

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Koláč z bílého jogurtu

Šťavnatý koláček, příprava trvá 10 minut a chutná výtečně.

Nadýchaná banánová bábovka

Upečte si skvělou a výtečnou banánojvou bábovku! Tato vláčná banánová bábovka je zdravá a vaše díťka si ji zamilují.

Zdravé banánové muffiny

Zbyly vám přezrálé banány? Vyzkoušejte tento rychlý desert nebo pozdní snídaně.

Recept na čokoládový chléb

Tento recept na čokoládový chléb je můj nejoblíbenější. Je to chléb, který má neodolatelnou čokoládovou chuť. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a pokaždé je prostě božský. Je to dokonalá pochoutka pro příjemné odpoledne nebo jako speciální snídaně pro rodinu. Od bohaté čokolády po dokonale připravený chléb je to smyslový požitek, který si vychutnáte při každém soustu.

Husarské koblihy Vánoční sušenky

Husarské koblihy jsou speciální pochoutkou, kterou jsem dělala při mnoha příležitostech. Jejich jemné křehké těsto plněné marmeládou potěší malé i velké. Recept je mimořádně snadný a přímočarý, takže může být úspěšný každý nadšenec do pečení.

Podobné recepty

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Babiččiny mandlové sušenky

Mandlové sušenky jsou v naší rodině o Vánocích naprostou nezbytností. Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu, mají křupavou strukturu a jsou plné mandlové chuti. Tento recept jsem zdědila po své babičce, která nám tyto sušenky pekla každé Vánoce. Každé kousnutí ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na dětství.

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Koláč z bílého jogurtu

Šťavnatý koláček, příprava trvá 10 minut a chutná výtečně.

Nadýchaná banánová bábovka

Upečte si skvělou a výtečnou banánojvou bábovku! Tato vláčná banánová bábovka je zdravá a vaše díťka si ji zamilují.

Zdravé banánové muffiny

Zbyly vám přezrálé banány? Vyzkoušejte tento rychlý desert nebo pozdní snídaně.

Recept na čokoládový chléb

Tento recept na čokoládový chléb je můj nejoblíbenější. Je to chléb, který má neodolatelnou čokoládovou chuť. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a pokaždé je prostě božský. Je to dokonalá pochoutka pro příjemné odpoledne nebo jako speciální snídaně pro rodinu. Od bohaté čokolády po dokonale připravený chléb je to smyslový požitek, který si vychutnáte při každém soustu.

Husarské koblihy Vánoční sušenky

Husarské koblihy jsou speciální pochoutkou, kterou jsem dělala při mnoha příležitostech. Jejich jemné křehké těsto plněné marmeládou potěší malé i velké. Recept je mimořádně snadný a přímočarý, takže může být úspěšný každý nadšenec do pečení.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Zapečené

384 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty