INZERCE

Zdroj: Freepik

Rychlé a snadné zelené mangové čatní

Toto chutney ze zeleného manga je rychlé, snadné a má trvanlivost několik týdnů.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 3 Zelené nezralé mango Přidáno do
  • 1 šálek cukru Přidáno do
  • 14 šálek Bílý ocet Přidáno do
  • 1 červená chilli paprička, jemně nasekaná Přidáno do
  • 1 polévková lžíce strouhaný zázvor Přidáno do
  • 12 čajová lžička Kurkuma Přidáno do
  • Špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začněte omytím manga. Tento krok neuspěchejte. Pečlivým opláchnutím odstraníte přírodní šťávu, která se může držet na slupce a která může výslednému produktu dodat hořkou chuť.

2. Krok

Mango oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Při krájení držte mango bokem, abyste nezasáhli pecku uprostřed.

3. Krok

Ve velkém hrnci smíchejte mango nakrájené na kostičky, cukr, ocet, nadrobno nakrájené chilli, nastrouhaný zázvor, kurkumu a sůl. Zázvorem nešetřete, dodá čatní příjemnou hřejivou chuť.

4. Krok

Směs míchejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile se cukr rozpustí, přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a nechte ji vařit asi 45-60 minut, dokud nezhoustne.

5. Krok

Čas od času čatní pořádně promíchejte. Nenechte ho připálit na dně hrnce, podle potřeby upravte teplotu.

6. Krok

Jakmile čatní zhoustne na požadovanou konzistenci, vypněte oheň. Nezapomeňte, že čatní bude při ochlazování ještě trochu houstnout.

7. Krok

Před přenesením do čistých sterilizovaných sklenic nechte čatní vychladnout. Okamžité skladování za horka by mohlo napomoci růstu bakterií.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty