INZERCE

Zdroj: Pixabay: Dustytoes

Rychlé a snadné banánové muffiny

Jsou ideální jako snídaně nebo požitek k odpolední kávě.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 112 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 1 šálek cukr Přidáno do
  • 1 lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 lžíce sůl Přidáno do
  • 14 lžíce Mletá skořice (nepovinné) Přidáno do
  • 3 Zralé banány, rozmačkané Přidáno do
  • 1 velké vejce Přidáno do
  • 0.3 šálek rostlinný olej Přidáno do
  • 1 lžíce Vanilkový extrakt Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 185 °C a vyložte formu na muffiny papírovými vložkami. Podle mých zkušeností lehké vymazání linek zabrání přilepení muffinů k papíru.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a skořici, pokud ji používáte.

3. Krok

V samostatné míse smíchejte rozmačkané banány, vejce, olej a vanilkový extrakt. Nejraději používám přezrálé banány - čím tmavší a skvrnitější, tím lepší, protože muffiny pak mají plnější banánovou chuť.

4. Krok

Postupně přidávejte suché přísady do banánové směsi a míchejte, dokud se nespojí. Klíčem k úspěchu je nepřehnat míchání; stačí jemně míchat, dokud se neobjeví více mouky, což vede k jemnějším a nadýchanějším muffinům.

INZERCE
5. Krok

Naberte těsto do formy na muffiny a každý košíček naplňte asi do 2/3. Pro stejnoměrnou velikost muffinů doporučuji použít naběračku na zmrzlinu.

6. Krok

Pečte 15-18 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá. Moje trouba bývá horká, takže obvykle kontroluji kolem 15. minuty, abych se vyhnula přepálení.

7. Krok

Nechte je 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Tyto muffiny jsou nejkrásnější, když se konzumují teplé, takže neodolávejte!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Rychlé a snadné banánové muffiny

Jsou ideální jako snídaně nebo požitek k odpolední kávě.

30
Zápis
12
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejte troubu na 185 °C a vyložte formu na muffiny papírovými vložkami. Podle mých zkušeností lehké vymazání linek zabrání přilepení muffinů k papíru.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a skořici, pokud ji používáte.

3. Krok

V samostatné míse smíchejte rozmačkané banány, vejce, olej a vanilkový extrakt. Nejraději používám přezrálé banány - čím tmavší a skvrnitější, tím lepší, protože muffiny pak mají plnější banánovou chuť.

4. Krok

Postupně přidávejte suché přísady do banánové směsi a míchejte, dokud se nespojí. Klíčem k úspěchu je nepřehnat míchání; stačí jemně míchat, dokud se neobjeví více mouky, což vede k jemnějším a nadýchanějším muffinům.

5. Krok

Naberte těsto do formy na muffiny a každý košíček naplňte asi do 2/3. Pro stejnoměrnou velikost muffinů doporučuji použít naběračku na zmrzlinu.

6. Krok

Pečte 15-18 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá. Moje trouba bývá horká, takže obvykle kontroluji kolem 15. minuty, abych se vyhnula přepálení.

7. Krok

Nechte je 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Tyto muffiny jsou nejkrásnější, když se konzumují teplé, takže neodolávejte!

Ingredience
112 šálky
Univerzální mouka
1 šálek
cukr
1 lžíce
prášek do pečiva
12 lžíce
sůl
14 lžíce
Mletá skořice (nepovinné)
3
Zralé banány, rozmačkané
1
velké vejce
0.3 šálek
rostlinný olej
1 lžíce
Vanilkový extrakt