INZERCE

Recept na korpus dortu

Recept na korpus dortu je základním krokem při přípravě dortu a zajišťuje pevný a chutný základ pro vrstvené náplně a dekorace.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 g cukru krupice Přidáno do
  • 6 vajec Přidáno do
  • prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 Lžíce vanilkového cukru Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Oddělte bílky od žloutků a smíchejte je s cukrem a vanilkovým cukrem a vyšlehejte do pěny.

2. Krok

Když máte žloutkovou směs dokončenou, přidejte do ní postupně mouku s práškem na pečení.

3. Krok

Bílky vyšlehejte s špetkou soli v pevný sníh a opatrně je vmíchejte do směsi.

4. Krok

6 Vlijte těsto do dortové formy a dejte péct na cca 180°C.

INZERCE
5. Krok

Pečte cca 25 minut, dokud není korpus zcela hotový.

6. Krok

Po upečení nechte korpus vychladnout v celé formě nebo jej vyndejte ven a nechte jej vychladnout na mřížce.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1423 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Recept na korpus dortu

Recept na korpus dortu je základním krokem při přípravě dortu a zajišťuje pevný a chutný základ pro vrstvené náplně a dekorace.

30
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Oddělte bílky od žloutků a smíchejte je s cukrem a vanilkovým cukrem a vyšlehejte do pěny.

2. Krok

Když máte žloutkovou směs dokončenou, přidejte do ní postupně mouku s práškem na pečení.

3. Krok

Bílky vyšlehejte s špetkou soli v pevný sníh a opatrně je vmíchejte do směsi.

4. Krok

6 Vlijte těsto do dortové formy a dejte péct na cca 180°C.

5. Krok

Pečte cca 25 minut, dokud není korpus zcela hotový.

6. Krok

Po upečení nechte korpus vychladnout v celé formě nebo jej vyndejte ven a nechte jej vychladnout na mřížce.

Ingredience
200 g
hladké mouky
200 g
cukru krupice
6
vajec
prášek do pečiva
1 Lžíce
vanilkového cukru
špetka soli