INZERCE

Zdroj: Canva

Pita chleba recept

Chutný a nadýchaný pita chleba, který lze použít pro různé příležitosti a obměny jídel. Perfektní pro plnění hummusem, gyrosem, nebo cokoliv, co máte rádi. Vyzkoušejte tento snadný recept na vlastní pita chléb, je mnohem chutnější a zdravější než kupovaný!

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 1 taška sušených droždí Přidáno do
  • 300 ml vody (teplé, ne horké) Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

165 min.
1. Krok

V misce smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí.

2. Krok

Přidejte vodu a olivový olej a míchejte do té doby, než se těsto začne lepit na lžíci.

3. Krok

Poté těsto vyndejte z mísy a hněťte ho na pomoučněném válci asi 10 minut, nebo dokud není hladké a pružné.

4. Krok

Položte těsto zpět do mísy, pokryjte jej utěrkou a nechte ho kynout asi 2 hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

INZERCE
5. Krok

Předehřejte troubu na 220 stupňů a položte do ní plech.

6. Krok

Rozdělte těsto na 8 rovných částí a každou část vyválejte na kolečko o průměru asi 15 cm.

7. Krok

Pečte 5-8 minut, dokud pita chléb nezíská zlatavou barvu a nezafouká se.

8. Krok

Pak chléb vyjměte z trouby a nechte ho zchladnout. Domácí pita chleba je hotový!

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Pita chleba recept

Chutný a nadýchaný pita chleba, který lze použít pro různé příležitosti a obměny jídel. Perfektní pro plnění hummusem, gyrosem, nebo cokoliv, co máte rádi. Vyzkoušejte tento snadný recept na vlastní pita chléb, je mnohem chutnější a zdravější než kupovaný!

165
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

V misce smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí.

2. Krok

Přidejte vodu a olivový olej a míchejte do té doby, než se těsto začne lepit na lžíci.

3. Krok

Poté těsto vyndejte z mísy a hněťte ho na pomoučněném válci asi 10 minut, nebo dokud není hladké a pružné.

4. Krok

Položte těsto zpět do mísy, pokryjte jej utěrkou a nechte ho kynout asi 2 hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

5. Krok

Předehřejte troubu na 220 stupňů a položte do ní plech.

6. Krok

Rozdělte těsto na 8 rovných částí a každou část vyválejte na kolečko o průměru asi 15 cm.

7. Krok

Pečte 5-8 minut, dokud pita chléb nezíská zlatavou barvu a nezafouká se.

8. Krok

Pak chléb vyjměte z trouby a nechte ho zchladnout. Domácí pita chleba je hotový!

Ingredience
500 g
hladké mouky
2 lžíce
soli
1 lžička
cukru
1 taška
sušených droždí
300 ml
vody (teplé, ne horké)
2 Lžíce
olivového oleje