INZERCE

Perfektní francouzské brambory

Tento recept je rychlý a snadný, protože brambory ani vejce nevařím předem. Všechny ingredience se do zapékací misky dávají syrové a díky bohaté krémové polevě jsou francouzské brambory lahodné a šťavnaté. Kvalitní domácí klobása jim dodá fantastickou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 kg brambory Přidáno do
  • 4 ks small sausage v2 Přidáno do
  • 300 g točený salám nebo Přidáno do
  • šunka Přidáno do
  • 2 ks Uzená pikantní klobása Přidáno do
  • 7 ks vejce Přidáno do
  • 250 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 200 g zakysaná smetana Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • mletý kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Očištěné brambory nakrájejte na kolečka, slaninu nebo měkkou klobásu či šunku na malé kousky. Klobásu také nakrájejte na kolečka. Na dno velké vymazané zapékací mísy dejte nakrájenou cibuli, vrstvu brambor, osolte, opepřete a posypte mletým kmínem. Na brambory položte vrstvu klobásy/šunky/uzeniny a opět brambory. Takto pokračujte až do vyčerpání připravených surovin. Nahoře by měla být vrstva brambor. Podlijte asi půl sklenicí vody, mísu přiklopte a pečte asi půl hodiny, nebo dokud nejsou brambory poloměkké.

2. Krok

Mezitím připravte zálivku: rozšlehejte vejce, osolte a přidejte smetanu. Poloměkké brambory přelijte zálivkou a zapečte. Pečte při 180 °C dozlatova.

Podobné recepty

Pravé francouzské brambory

Podívejte se na můj recept na nejlepší a originální francouzské brambory, které jsou vhodné i pro děti.

Šunkofleky s uzeným masem

Vynikající šunkofleky s těstovinami, uzeným masem a zakysanou smetanou.

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

Zapečená brokolice s brambory

Rychlá zeleninová večeře v podobě zapečené brokolice.

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem jsou chutný pokrm k obědu nebo večeři.

Dušená kapusta s brambory

Recept na zdravou kapustovou polévku s bramborami a špekem.

Podobné recepty

Pravé francouzské brambory

Podívejte se na můj recept na nejlepší a originální francouzské brambory, které jsou vhodné i pro děti.

Šunkofleky s uzeným masem

Vynikající šunkofleky s těstovinami, uzeným masem a zakysanou smetanou.

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

Zapečená brokolice s brambory

Rychlá zeleninová večeře v podobě zapečené brokolice.

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem jsou chutný pokrm k obědu nebo večeři.

Dušená kapusta s brambory

Recept na zdravou kapustovou polévku s bramborami a špekem.

Reels

Nové