INZERCE

Perfektní francouzské brambory

Tento recept je rychlý a snadný, protože brambory ani vejce nevařím předem. Všechny ingredience se do zapékací misky dávají syrové a díky bohaté krémové polevě jsou francouzské brambory lahodné a šťavnaté. Kvalitní domácí klobása jim dodá fantastickou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 kg brambory Přidáno do
  • 4 ks small sausage v2 Přidáno do
  • 300 g točený salám nebo Přidáno do
  • šunka Přidáno do
  • 2 ks Uzená pikantní klobása Přidáno do
  • 7 ks vejce Přidáno do
  • 250 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 200 g zakysaná smetana Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • mletý kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Očištěné brambory nakrájejte na kolečka, slaninu nebo měkkou klobásu či šunku na malé kousky. Klobásu také nakrájejte na kolečka. Na dno velké vymazané zapékací mísy dejte nakrájenou cibuli, vrstvu brambor, osolte, opepřete a posypte mletým kmínem. Na brambory položte vrstvu klobásy/šunky/uzeniny a opět brambory. Takto pokračujte až do vyčerpání připravených surovin. Nahoře by měla být vrstva brambor. Podlijte asi půl sklenicí vody, mísu přiklopte a pečte asi půl hodiny, nebo dokud nejsou brambory poloměkké.

2. Krok

Mezitím připravte zálivku: rozšlehejte vejce, osolte a přidejte smetanu. Poloměkké brambory přelijte zálivkou a zapečte. Pečte při 180 °C dozlatova.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Dršťky

118 recepty

Saláty

267 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty