INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pečené kukuřičné hranolky s chilli a sýrem

Hranolky s chilli jsou lákavou svačinkou, která se hodí na večírky, setkání nebo jen na sobotní večer. Jsou vyrobeny z křupavých hranolek, posypané pikantním chilli, taveným sýrem čedar a ozdobené čerstvou zelenou cibulkou. Jedná se o fúzovaný pokrm, který zasytí i zasytí!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 gms Mražených hranolků Přidáno do
  • Olivový olej na kartáčování Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 šálek Chilli con carne (v supermarketu snadno seženete plechovky). Přidáno do
  • 1 šálek Strouhaného sýra čedar Přidáno do
  • 2 Zelená cibule, nakrájená na plátky Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

2. Krok

Mražené hranolky rozložte na plech a potřete je velkým množstvím olivového oleje. Podle chuti je osolte a opepřete.

3. Krok

Pečte asi 15-20 minut nebo dokud nejsou hranolky zlatohnědé a křupavé.

4. Krok

Chilli con carne zahřívejte v hrnci na mírném ohni asi 5-10 minut.

5. Krok

Jakmile jsou hranolky hotové, vyjměte je z trouby a ještě na plechu je přelijte teplým chilli.

6. Krok

Na chilli nasypte rozdrobený sýr čedar.

7. Krok

Vložte plech zpět do trouby na 2-3 minuty nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky.

8. Krok

Vyjměte je z trouby a ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou.

9. Krok

Lahodné chilli hranolky podávejte ihned, abyste získali co nejlepší chuťový zážitek.

Podobné recepty

Jednoduché chutné opečené toasty Crostini

Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.

Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos

Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Domácí sýrové krekry Snack

Tyto krekry s čedarem, které jsou křupavé, mají strukturu a dokonalou sýrovou chuť v každém soustu, jsou v mé kuchyni základem. Jsou dokonalým kouskem pikantní křupavosti, který se hodí jako výborná svačinka pro každou společnost.

Snadné smetanové sýrové brambory Bake

V tomto receptu se snoubí bohatost sýra, příjemnost brambor a jemná, sladká chuť cibule. Vždycky se z něj stává lahodně krémový a plný chuti, ideální příloha k večeři nebo samostatná varianta uklidňujícího oběda.

Vánoční stromek z listového těsta

Zajímavý vánoční stromeček z listového těsta připravený na slano se špenátem a sýrem.

Plněné portobello

Delikátní portobello houby dovedně plněné směsí čerstvých bylin, rajčat a mozzarelly. Výtečný předkrm nebo lehké vegetariánské jídlo.

Podobné recepty

Jednoduché chutné opečené toasty Crostini

Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.

Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos

Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Dýňové klíny z trouby

Tento skvělý recept na dýňové klínky pečené v troubě jsem se naučila od své babičky a dělám ho už léta, zejména na podzim, kdy je sezóna dýní. Je snadný na přípravu, vegetariánský a neuvěřitelně chutný. Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu či rybě, záleží na vašich preferencích.

Domácí sýrové krekry Snack

Tyto krekry s čedarem, které jsou křupavé, mají strukturu a dokonalou sýrovou chuť v každém soustu, jsou v mé kuchyni základem. Jsou dokonalým kouskem pikantní křupavosti, který se hodí jako výborná svačinka pro každou společnost.

Snadné smetanové sýrové brambory Bake

V tomto receptu se snoubí bohatost sýra, příjemnost brambor a jemná, sladká chuť cibule. Vždycky se z něj stává lahodně krémový a plný chuti, ideální příloha k večeři nebo samostatná varianta uklidňujícího oběda.

Vánoční stromek z listového těsta

Zajímavý vánoční stromeček z listového těsta připravený na slano se špenátem a sýrem.

Plněné portobello

Delikátní portobello houby dovedně plněné směsí čerstvých bylin, rajčat a mozzarelly. Výtečný předkrm nebo lehké vegetariánské jídlo.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Zapečené

384 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty